Met de houten deur in huis vallen

Ben je gek op hout? Dan is het een goed idee om wat meer hout in je interieur te verwerken. Hout heeft vaak een rustieke look en kan in een interieur prachtig tot zijn recht komen. Het is natuurlijk en heel bewerkelijk. Hierdoor kan je hout helemaal naar eigen wensen vormgeven. Wat dacht je ervan om oude deuren op te knappen? Er zijn ontzettend veel opties om oude deuren te hergebruiken in het interieur. Want hoezo moet je een deur per se als deur gebruiken? Denk out of the box voor een uniek item in je woning.

Oude deuren worden nieuwe deuren

Een leuke manier om hout op een speelse manier terug te laten komen in je interieur, is door houten deuren in huis helemaal af te schuren. Als je houten deuren helemaal afschuurt, piept er vaak een mooie houttint doorheen. Je kan de houttint zo laten, maar het is ook mooi om wat verf te laten zitten. Zo krijg je een eigentijdse look. Een look die iets weg heeft van een oude boerderij. Het levert gelijk meer sfeer in huis.

Tweedehands deuren

Wil je echt voor een oude deur gaan? Je kan ook prachtige tweedehands deuren kopen en deze voor verschillende doeleinden gebruiken. Wie zegt dat je een deur per se als deur moet gebruiken? Maak van een deur de bovenkant van je bed bijvoorbeeld. Knap deze op naar eigen wensen en hang deze boven het bed. Zo heb je een uniek hoofdbord!

Vul grote ruimte op

Heb je een grote ruimte in huis te vullen? Dan is het prachtig om een heel authentieke deur tegen de muur aan te zetten. En dan moet je denken aan oude, Aziatische deuren bijvoorbeeld. Deze geven ontzettend veel aan een ruimte. Als je dit combineert met een modern interieur wordt het pas interessant voor het oog. Dit past ook erg goed in een loft. Met stoere elementen, zoals baksteen en metaal, leeft de deur helemaal op.

Deur voor kledingkast

Een oude deur kan je ook als deur voor de kledingkast gebruiken. Schuur deze helemaal mooi op en bewerk deze zoals je zelf wenst. Je kan de deur dan zelf ophangen voor je kast. Zo krijg je ook hier een uniek exemplaar in je interieur. Hou je van robuust? Maak dan een hangsysteem voor de deur met metalen buizen. Hout en metaal kan ontzettend versterkend werken.

Maak een (bijzet)afel

Want dat is echt een tof idee! Maak een bijzettafel van een oude deur. Zaag de deur op maat en zet er poten onder. Heb je al een bijzettafel staan? Dan is het nog makkelijker! Maak de deur even groot als de bijzettafel en lijm deze op de tafel. Of zet deze vast met schroeven. Vaak zijn oude deuren heel dik, dus zorg dat je dan grote schroeven in huis hebt. Je kan de deur ook wat uit laten steken natuurlijk, het hoeft niet dezelfde grootte te hebben als de bijzettafel. Speel ermee en zie wat een oude houten deur voor jouw interieur kan doen!

Woonmooier.nl
Logo