16 keer makkelijke planten voor binnen in huis

Wat gezellig, planten in huis. Maar helaas, je hebt geen groene vingers. Geen probleem! Gelukkig zijn er makkelijke planten voor binnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een makkelijke hangplant voor binnen? Ook leuk op plekken waar je het niet verwacht, zoals in de badkamer. Een grote plant kan dienen als eyecatcher. In dit artikel vertellen we welke makkelijke binnenplanten er zijn.

Weinig zonlicht

Heb je overdag weinig daglicht in huis? Dat is geen probleem voor deze planten. Deze planten groeien in de natuur onder andere planten, waardoor ze in de natuur ook weinig daglicht krijgen. Dit zijn de zogenoemde ‘ low light’ planten. Ze zijn niet eens echt licht nodig, kunstmatige fluorescerende verlichting voldoet ook. Naast het feit dat ze weinig licht nodig zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk te verzorgen. Een echt makkelijke binnenplant voor het donkere hoekje dus!

Lucky bamboe

De lucky bamboe heeft naast weinig zonlicht, ook weinig water nodig.

Graslelie

Deze plant is sterk luchtzuiverend. De plant haalt tot 95% van schadelijke stoffen uit de lucht. De plant heeft niet veel zonlicht nodig. De plant krijgt graag een keer per week water, maar kan het prima hebben als je het een keer vergeet.

Scindapsus of Devil’s Ivy

Deze tropische hangplant heeft weinig licht nodig. De plant kan omhoog groeien, want officieel groeit de plant langs bomen in de schaduw (en dus ook geschikt om als klimplant te gebruiken). De plant is sterk luchtzuiverend. Stof kun je ook gemakkelijk van de plant afhalen, want deze plant vindt het geen probleem om even onder de douche (op kamertemperatuur) te staan. Ook leuk: hij laat zich makkelijk stekken.

Kangoeroevaren

De plant is ook niet veel daglicht nodig. Wel houdt deze plant heel erg van water en het is dus wel nodig om deze plant regelmatig water te geven. Geef geen water rechtstreeks op de bladeren, maar juist op de wortels. Deze plant is vanwege de hoge luchtvochtigheid super geschikt om in de badkamer te plaatsen.

Maranta

De maranta wordt ook wel de gebedsplant genoemd. Dit komt omdat hij in de avond zijn bladeren dichtvouwt, alsof hij gaat bidden. Deze plant heeft weinig daglicht nodig, maar houdt wel van een hoge luchtvochtigheid.

Areca palm of Goudpalm

Deze palm dankt zijn bijnaam (of beter bekende naam) aan de gele vruchten die de plant kan dragen. De plant houdt wel van licht, maar hoeft niet continu in daglicht te staan. De grond moet altijd vochtig moet zijn, dus een keer per week bewateren.

Weinig water

Geen problemen met het daglicht, maar je vergeet het weleens om de planten water te geven? Dat is voor deze planten geen probleem! Tip: maak gebruik van automatische bewatering zoals waterbolletjes.

Cactus

Het verbaast je natuurlijk niet dat de cactus hoog in het lijstje staat. Deze woestijnplant kan gerust 2 maanden zonder water.

Aloë vera

De aloë vera is officieel ook een woestijnplant. Deze plant kan dus ook gemakkelijk zonder water. De plant wordt er zelfs niet mooier op als hij te veel water krijgt, want dan groeit hij scheef!

Rubberplant

Deze plant past goed bij een retro interieur. Het is een plant die vooral veel in de jaren 70 in huis kwam te staan. Maar hij is ook nog eens makkelijk, want hij overleeft ook lastige omstandigheden.

Tillandsia of Luchtplant

Deze planten zijn extra speciaal, want ze zijn geen aarde nodig. Deze plantjes groeien normaal gesproken tussen de rotsen. Je kunt ze leuk in glazen potten hangen. Besproei ze om de week even met wat water of dompel ze kort onder. Let er wel op dat ze goed drogen, want anders kunnen ze gaan schimmelen.

Dracaena of Drakenbloedboom  

Deze plant houdt van schaduw en heeft weinig water nodig. Van te veel water wordt de stam zacht en de bladeren geel. Niet geschikt voor mensen met huisdieren, want de plant is giftig voor dieren.

ZZ plant

De ZZ plant is ook giftig voor huisdieren! De plant houdt van licht, maar is weinig water nodig.

Sanseveria

Deze plant heeft weinig water nodig, een keer per maand is voldoende!

Te veel water

Ja, ook dat kan gebeuren. Je hebt de planten laten verdrinken. Gelukkig zijn er ook planten die van veel water houden en zich gemakkelijk herstellen. Tip: gebruik potten met gaten die het water zelf kwijt kunnen. 

Slaapkamergeluk of Baard van Mozes

Een plantje die het altijd goed doet en groen blijft!

Cyperus

Deze plant komt officieel uit de tropische moerassen en houdt dus van een vochtige omgeving.

Selaginella

Ook deze plant houdt van een continu vochtige ondergrond.

Woonmooier.nl
Logo