Make-over voor je slaapkamer

Is het tijd voor een make-over voor je slaapkamer? Je kan dit op verschillende manieren aanpakken. Ga je voor geheel nieuw meubilair of steek je de handen uit de mouwen? Wie een beetje creatief is en houdt van opknappen, kan op een vrij simpele manier de slaapkamer een make-over geven. Met wat kleine aanpassingen heb je zo een totaal andere look.

Werk met kleur

Kleur kan een kamer helemaal maken. Het is erg sfeerbepalend en ook in de slaapkamer is dit een puntje van aandacht. Door één muur in de slaapkamer een kleur te geven kan je een goeie sfeer neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor een groenige of blauwige tint. Deze tinten zijn rustig en kalm. Dat is dus ideaal voor de plek waar je gaat slapen!

Meubelstukken verven

Laat dan de tint van de muur terugkomen ergens in je meubels. Neem een groenig kastje of een accessoire in dezelfde tint. Zo creëer je eenheid in de ruimte. Een meubelstuk in de slaapkamer een likje verf geven, geeft een andere sfeer aan de ruimte. Misschien ben je op het eerste gezicht een beetje huiverig. Veel mensen zijn gehecht aan de kleur of zijn bang dat het niet mooi uitkomt. Durf! Durf het te schilderen en kijk wat de uitkomst is. Is het niet mooi? Dan kan je er gewoon een laag verf overheen doen. Niks aan de hand!

Maak een kledingkast

Je ziet ze veel in warenhuizen, de open kledingkast. Dit is een open systeem waarbij je de kleding kan zien. Er zitten geen deuren in. Je kan zoiets bij een warenhuis of meubelboulevard kopen. Of je maak deze zelf! Je hebt een paar planken nodig, een rek voor de kleding en een beetje een design van hoe het eruit moet zien. Zo pas je in een middag helemaal de look van je slaapkamer aan. Had je eerst een saaie, dichte kast, dan is deze nu open en luchtig.

Hang iets aan de muur

Dit is echt een heel kleine aanpassing, maar met een grote impact. Hang iets anders aan de muur dan je al hebt hangen. Veel mensen hangen een schilderij op een plek en laten deze eeuwig hangen. Het is juist leuk en spannend om dit af en toe af te wisselen. Zo krijg je misschien wel heel andere kleuren in de slaapkamer. Of alles complementeert elkaar. Zorg dat je kunst uitzoekt die rust uitstraalt.

Maak zelf een bed!

Ok, dit is wel iets voor als je écht behendig bent. Maar zelf een frame voor je bed! Je moet hiervoor wel goed de afmetingen uitdokteren en zin hebben om dit helemaal zelf te bouwen. Want het is wel een beetje een bouwwerk, zo’n frame voor het bed. Wil je even iets anders? Doe dan behang op het frame! Behang hoeft echt niet altijd op de muur. Je kan het zeker ter decoratie op meubels gebruiken. Dat kan een heel tof gezicht zijn. Of schilder deze in een leuke kleur die bij de rest van je kamer past.

Woonmooier.nl
Logo