Maak een kledingrek of kast van steigerbuis

Kledingrekken en kledingkasten zijn populaire constructies om te maken van steigerbuis. Beide constructies kan je in verschillende vormen en maten maken. In deze blog laten we je aantal voorbeelden zien ter inspiratie. Ook delen we een aantal tips voor het maken van een kast en kledingrek.

Stoere meubels gemaakt van industrieel materiaal zie je erg er veel, steigerbuis materiaal mag daarin natuurlijk niet ontbreken! Het voordeel van steigerbuis is dat het geheel op maat gemaakt kan worden, zo past een kast perfect in elke ruimte. De buizen kan je online gemakkelijk op maat bestellen. Een ander voordeel is dat het materiaal erg stevig is, ideaal voor rekken met veel kleding of voor stellingkasten.

Zwart steigerbuis wordt vaak toegepast bij meubels en vooral bij het maken van kasten. De zwarte matte buizen geven het een moderne en strakke uitstraling. Ga je liever toch voor robuust? Dan kan je ook voor de ronde gegalvaniseerde buizen gaan. Naast de ronde buis is er ook een vierkante steigerbuis.

Verschillende ontwerpen kledingkasten en kledingrekken

Door het grote aanbod buiskoppelingen zijn de mogelijkheden voor een eigen ontwerp eindeloos. Om je een eindje op weg te helpen laten we wat voorbeelden zien ter inspiratie. Doordat er zo veel keus is kan je ook veel meubels als bouwpakket aanschaffen, alle onderdelen zijn dan al voor je samengesteld. De meubels zijn eenvoudig in elkaar te zetten, vaak heb je alleen maar een inbussleutel nodig.

Minimalistisch kledingrek

Veel kledingrekken zijn vaak eenvoudige ontwerpen, zo krijgt het kledingrek een strak en modern uiterlijk. Ook neemt het niet veel ruimte in beslag en kan je het in elke ruimte neerzetten.

Verrijdbaar kledingrek

Kledingrekken worden ook vaak verrijdbaar gemaakt, je kan het dan makkelijk verplaatsen. Je kan er ook voor kiezen om het meubel uit te breiden met schappen. De schappen kunnen dienen als schoenenrek of om spullen op te bergen.

Kledingkast

Kledingkasten zijn vaker grotere constructies voor extra opbergruimte. Een kast wordt vaak met een kledingstang gecombineerd. Het grootste voordeel van een kast van steigerbuis is dat het geheel op maat gemaakt kan worden. Je kan de ruimte waar de kast komt te staan optimaal benutten.

Tips voor het maken van een steigerbuis constructie

Wielen

Zoals eerder benoemd kan je een kledingrek verrijdbaar maken. Hiervoor zijn er bijpassende zwenkwielen. Deze wielen zet je vast in de buis door middel van een expander. Deze zijn vaak leverbaar in verschillende maten en kunnen veel gewicht dragen.

Buisdiameter

De kledingrekken en -kasten worden vaak gemaakt van buisdiameter 26,9 mm. Voor meer stevigheid of voor een robuustere uitstraling kan je eventueel kiezen voor buisdiameter 33,7 mm. Koop de buizen niet groter dan diameter 33,7 mm, de meeste kledinghangers passen dan niet meer om de buis.

Kapstokhaken

Er worden ook veel kapstokken gemaakt van steigerbuizen, daarvoor is er speciaal een kapstokhaak buiskoppeling ontworpen. Deze kapstokhaken kunnen ook voor kledingrekken en kasten gebruikt worden, ideaal om accessoires aan op te hangen.

Voetplaten

Vaak worden grote constructies voor extra stevigheid met voetplaten vast gemonteerd aan de vloer, muur en/of plafond. Hierdoor kan bijvoorbeeld een kast dan ook niet meer omvallen.

Schappen

Met bevestigingsringen kan je eenvoudig schappen monteren op een steigerbuis constructie.  Je kan ook voetplaten gebruiken, je schroeft de plank dan vast op de flens.

Kledingkasten zijn vaker grotere constructies voor extra opbergruimte. Een kast wordt vaak met een kledingstang gecombineerd. Het grootste voordeel van een kast van steigerbuis is dat het geheel op maat gemaakt kan worden. Je kan de ruimte waar de kast komt te staan optimaal benutten.

Maak makkelijk en eenvoudig jouw eigen steigerbuis creatie, een inbussleutel is het enige gereedschap dat je nodig hebt. Door het op maat zagen van de buizen en het grote aanbod koppelingen zijn de mogelijkheden oneindig. Kom je er niet uit? Vraag dan aan een steigerbuis specialist om ontwerphulp, ze helpen je graag!

Woonmooier.nl
Logo