Inspiratie voor de leukste wandrekken

Ben jij op zoek naar een leuk wandrek? Of heb je juist geen idee wat je met een wandrek kunt doen? In dit artikel geven we niet alleen inspiratie voor leuke wandrekken, we geven je ook nog eens tips en inspiratie voor het inrichten van een wandrek.

Het inrichten van een wandrek

Leuk en helemaal in, een wandrek. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het niet een rommelig hoekje gaat worden? Wat is nou echt leuk en ook nog eens in om te gebruiken om je wandrek in te richten?

De regel van drie

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar de regel van 3 lijkt eigenlijk te werken voor decoratie in zijn algemeenheid. Maak een groepje van drie. Wil je een speels effect creëren? Door te werken met hoogteverschil zorg je voor een leuk en speels effect. Door in groepjes te werken voorkom je dat het een rommeltje gaat worden en blijf je juist eenheid houden. Probeer ook rekening te houden met het ‘less is more’ principe en prop niet je hele wandrek vol. Niet nodig, maar bovendien vallen producten ook gemakkelijk weg in het geheel.

Maak gebruik van het materiaal

Maak gebruik van het materiaal waarvan je rekje is gemaakt en laat dit terugkomen in je decoratie. Metaal combineert bijvoorbeeld goed met metaal zelf. Je kunt ervoor kiezen om verschillende kleuren metaal te gebruiken. Metaal laat zich ook goed combineren met hout of aardewerk.

Maak een wandrek persoonlijk

Een wandrek zelf is natuurlijk weliswaar helemaal in, het maakt ook dat het al snel minder origineel is. Wil je toch een origineel wandrek? Geef hem dan een persoonlijke look. Een wandrek kun je goed gebruiken om voor jou belangrijke items te showen. Hierbij kun je denken aan foto’s, maar ook aan gave souvenirs van bijvoorbeeld reizen die je gemaakt hebt.

Creëer nog meer sfeer met verlichting

Hoe leuk is het om de persoonlijke items die je in je wandrek hebt gezet nóg meer te benadrukken? Met verlichting natuurlijk! Zo kan je visite niet meer om het wandrek heen. Je kunt bijvoorbeeld een LED strip of een LED spotje kopen en deze door je wandrek halen. Met een LED strip die instelbaar is, bepaal je ook nog eens zelf hoe sterk het licht is.

Voor elke interieurstijl wat wils

Gelukkig is er voor nagenoeg elke interieurstijl wel een wandrek te vinden wat erbij past. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

Industriële stijl

Zwarte rekken gemaakt van metaal passen goed bij de industriële stijl. Ga je voor rond of toch voor vierkant?

Landelijke stijl

Erg gaaf, de wandrekjes gemaakt van grof hout. Ze passen helemaal bij de landelijke stijl.

Moderne stijl

Leuk, de witte of zwarte gelakte wandrekjes. Deze passen mooi bij de strakke en nette stijl van het moderne interieur.

Retro stijl

Wat dacht je van een wandrek, wat is opgebouwd uit verschillende rondjes? De retro stijl houdt van printjes en patronen, maar ook van ronde vormen in de meubels.

Woonmooier.nl
Logo