Dit zijn de 16 leukste deurstoppers voor binnen

Ook binnen wil je natuurlijk geen last hebben van klapperende deuren of beschadiging aan deuren of muren door hard dichtslaande deuren. Gelukkig kun je ook een deurstopper voor binnen aanschaffen. Maar wat is nou een leuke deurstopper? Je wilt natuurlijk wel dat het in je interieur past. In dit artikel geef ik je tips voor de leukste deurstoppers voor binnen, in verschillende materialen en kleuren zoals een zwarte rubberen deurstopper. Lees snel verder voor meer inspiratie!

Wat is een deurstopper?

Een deurstop is vaak bedekt met een stuk rubber. Dit kan ook van ander materiaal zijn of een andere vorm hebben. Dit noem je de stootbuffer. Er zit altijd ruimte tussen een deur en de muur. Met een deurstopper voorkom je dat de deur tegen de muur klapt.

Waarvoor kun je een deurstopper gebruiken?

Een deurstopper zorgt er simpelweg voor dat er ruimte bewaart blijft tussen de muur en de deur, ook als je de muur opent. Dit heeft verschillende voordelen. Je kunt een deurstopper gebruiken:

  • Om deuren open te houden
  • Om te voorkomen dat een deur dichtslaat of klappert en hiermee geluidsoverlast veroorzaakt.
  • Om te voorkomen dat je radiatoren, muren of deuren beschadigt raken.

Waar kun je deurstoppers kopen?

Deurstoppers kun je in diverse winkels aanschaffen. Je kunt terecht bij bouwspeciaalzaken zoals de Gamma, maar ook bij winkels die diverse producten aanbieden, zoals de Hema. Online zijn ze ook goed te vinden, bijvoorbeeld op bol.com of bij Hornbach.

Waar moet je op letten als je een deurstopper voor binnen gaat kopen?

  • De installatie

Kies je voor een wandstop, dan bevestig je de deurstop aan de muur. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet wilt dat de deurklink tegen de wand komt en de wand beschadigt. Een deurstop voor op de grond is ook in verschillende varianten. De meest voorkomende varianten zijn de modellen die je vast zet in de vloer (deze moet je vastschroeven) of een zwaar en vaak breed model wat je tussen de deur en de muur in legt.

  • De ruimte

Controleer altijd hoeveel ruimte er tussen de deur en de muur zit en hoe hoog de opening is tussen de grond en de onderkant van de deur. Dit kan ook van invloed zijn op de keuze van installatie. Je moet er altijd op letten dat een deurstop voor de vloer breed genoeg is om de klink van de muur af te houden. Een kleine deurstopper kan ook handig zijn. Je hebt ook mini deurstoppers die je eenvoudig ergens op plakt. Deze zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor kastdeurtjes.

  • De zwaarte van de deur

Je deurstopper moet natuurlijk wel het gewicht van je deur aankunnen, zeker als je kiest voor vloermontage. Zo zijn er zelfs deurstoppers die wel twee kilo wegen.

  • Het materiaal

Als je deurstoppers gaat zoeken, zul je al snel zien dat je de keuze hebt uit verschillende materialen. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van wat jij mooi vindt en wat bij je stijl past. Zo kan een deurstopper van staal, hout, RVS en rubber gemaakt zijn. Ook combinaties van verschillende materialen komen voor.

  • De stand van de deur

Kijk altijd goed welke kant je deur open en dicht gaat. Sluit de deur links of rechts? Dit kan in sommige gevallen van belang zijn.

Tips en inspiratie

Dat was de praktische kant (ook belangrijk), maar nu de leuke kant! We geven je tips en inspiratie voor de leukste deurstoppers voor binnen. In deurstoppers voor binnen is keuze genoeg. Zo kun je natuurlijk gaan voor een klassiek en simpel model zonder te veel poespas. Een prima model, goedkoop in aanschaf en in de meeste gevallen gemakkelijk te installeren. Wil je toch liever iets anders?

Magnetische deurstopper

Het voordeel aan een magnetische deurstopper is dat je zelf de controle houdt. Zo bepaal jij gemakkelijk en snel of je de deur open wilt laten staan of juist niet, met slechts één simpele beweging (vaak met je voet te bedienen) op de knop.

Marmer

Voor een luxe look kun je ook een marmeren deurstop aanschaffen. Deze zijn over het algemeen zwart of wit, maar kunnen ook in het rood worden aangeschaft.

Landelijk interieur

Voor een landelijk interieur kun je gaan voor hout. Deurstoppers in hout zijn er in verschillende houtsoorten, zoals eiken of beukenhout.

Goud

Voor degene die van gouden decoratie houdt, kan een messing deurstopper ook een goede keuze zijn.

Met verlichting

Wil je iets speciaals en past het goed bij je interieur? Dan kun je zelfs nog kiezen voor een deurstopper met vloermontage met ledverlichting.

Het moderne interieur

Bij een modern interieur kun je kiezen voor een witte of zwarte deurstopper. In sommige gevallen kun je kiezen voor hoogglans, wat mooi terug kan komen in een modern interieur. Kies je voor een witte deurstopper, dan kun je ook nog kijken of de deurstopper UV-wering heeft. De UV-wering zorgt ervoor dat het wit ook echt langdurig wit blijft.

Wit

We gaan toch nog even door op de witte deurstoppers. Wit is namelijk een kleur die in nagenoeg elk interieur bij elke stijl past. Daarnaast is het een kleur die gemakkelijk te combineren valt met andere kleuren. En als dat nou nog niet genoeg voordelen zijn, wit is ook nog eens tijdloos. Witte deurstoppers met zwarte rubbers zorgen ook nog eens voor een sterk contrast.

Voor de animal lovers

Hoe super schattig zijn deze deurstoppers? Ze zijn naast schattig ook nog eens uniek en bijzonder. Precies passend als je net iets anders dan anders wilt.

Kleur

Gekleurde deurstoppers zijn soms moeilijk uit te kiezen, omdat ze niet zomaar te combineren zijn met andere kleuren. Ben jij iemand die wel van wat kleur en vrolijkheid houdt? Dan zit er wellicht iets tussen deze deurstoppers.


Woonmooier.nl
Logo