Kleine badkamer met inloopdouche

Heb jij een kleine badkamer en wil je een inloopdouche? Geen probleem! Een inloopdouche in een kleine badkamer kan prima met de juiste inrichting. Maar hoe doe je dat dan? In dit artikel geven we je tips voor het inrichten van een kleine badkamer met een inloopdouche!

Wat is een inloopdouche?

De naam zegt het eigenlijk al: een inloopdouche is een douche zonder opstapje. Hierdoor blijft de vloer gelijkvloers. Een inloopdouche heeft dus geen douchebak! Je ziet tegenwoordig wel douches met een lage douchebak, maar dan is het geen inloopdouche meer. En inloopdouche is prettig omdat je deze helemaal aan kan passen aan de grootte van de badkamer. Dit bespaart ruimte! Je kunt een inloopdouche afschermen met een gordijn, douchewand of muur. Soms wordt de douche zelfs helemaal niet afgeschermd en blijft de douche open. Doordat de douche gelijkvloers is, is de douche veiliger en gemakkelijker om schoon te maken. Een inloopdouche hoeft niet meer ruimte in te nemen dan een douchecabine. Daarnaast kan een inloopdouche handig zijn in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je een schuin dak hebt.

Hoe gaaf is deze inloopdouche met bankje? Toegegeven, de badkamer op deze foto is ruim. Maar check die inloopdouche!

De wanden

Met een glazen wand behoudt je het ruimtelijk gevoel. Het glas zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt. Daarentegen kan het ook praktisch zijn om voor een muur te kiezen. Je kunt dan aan de andere kant van de muur bijvoorbeeld een toilet plaatsen.

De deur

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een inloopdouche met deur, deze kan uiteraard ook van glas. Indien je de inloopdouche in een bepaalde hoek plaatst, is het ook goed om rekening te houden met de draairuimte en draaibeweging van de deur. Soms is het dan beter om te kiezen voor een inloopdouche zonder deur. Een andere optie is een schuifdeur.

Tips voor een kleine badkamer

#1 Keuzes maken!

Maak keuzes in wat je graag in de badkamer wilt hebben. Als je een kleine ruimte hebt, is het verstandig om er niet te veel in te zetten. Zo lijkt de ruimte namelijk nog kleiner.

#2 Gebruik lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken, maak je gebruik van de optische illusie en lijkt een ruimte groter. Als je wel graag bepaalde kleurelementen in de badkamer wilt hebben, kun je het beste de kleuren gebruiken in de accessoires.

#3 De juiste tegels

Grote tegels (voor zowel de wanden als de vloer) geven een rustigere en daardoor een meer ruimtelijke uitstraling.

#4 Meubels

Zwevende meubels stimuleren de optische illusie en laten de ruimte groter lijken. Een inbouwkast bespaart ruimte. Kan dit niet, dan kun je ook altijd nog gebruik maken van planken. Zet niet alles op de plank maar maak gebruik van bijvoorbeeld manden om kleine spulletjes in op te bergen.

#Licht

Daglicht geeft ook meer ruimtelijk gevoel. Kunstlicht kan je hier ook voor gebruiken, om bijvoorbeeld donkere hoekjes te verlichten. Een grote spiegel weerspiegelt het licht en zorgt dus voor een nog ruimtelijker effect. Daarnaast zorgt een spiegel ook voor een optische illusie.

Woonmooier.nl
Logo