6 tips voor het inrichten van een klein huis

Het is niet gemakkelijk om een klein huis, klein appartement of een kleine woning in te richten. Je wilt het natuurlijk inrichten naar jouw stijl, maar soms is dit lastig in verband met ruimtegebrek. Met de juiste voorbeelden kun je jouw woning er groter uit laten zien dan dat het werkelijk is. Door het inrichten van je kleine woning op deze manier, voelt het voor jezelf ook veel ruimer. In dit artikel geven we 6 tips over hoe jij jouw kleine woning in kunt richten.

Creatief opruimen

Deze tip lijkt wellicht niets te maken te hebben met het inrichten van een kleine woning, maar dat heeft het wel! Door op een efficiënte manier op te ruimen, bespaar je automatisch ruimte. Hoe je dit doet? Hier kun je een aantal slimme hacks vinden. Want had jij er ooit aan gedacht je pannen op te ruimen in een documenten organizer? 

Gebruik lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken in je huis, lijken de ruimtes groter dan dat ze daadwerkelijk zijn. Wit weerkaatst daarnaast ook nog eens het zonlicht in huis. Dat brengt ons automatisch bij de volgende tip!

Maak gebruik van het daglicht

Hoe meer daglicht er in een ruimte valt, hoe groter de ruimte lijkt. Het is in deze gevallen soms zelfs de moeite waard om meer ramen te laten plaatsen. Het gebruik van daglicht is vooral prettig in smalle kamers.

Maak een plattegrond

Probeer een plattegrond te maken. Op deze plattegrond verwerk je de grote meubels. Zo kun je kijken of het idee dat je in je hoofd hebt, ook echt praktisch is. Weinig ruimte betekent vooral praktisch inrichten.

Gebruik kamerschermen

Door gebruik te maken van kamerschermen wordt je ruimte niet per se groter of optisch groter, maar zorg je er wel voor dat je plekken kunt ‘afbakenen’. Heb je bijvoorbeeld je werktafel en je bank in dezelfde ruimte maar zou je graag een ‘eigen’ werkplek willen? Door een kamerscherm verdeel je de ruimte en lijkt het wel alsof jij je eigen plekje hebt.

Ga de hoogte in

Heb je hoge plafonds? Dat is ten eerste al fijn omdat de woning ook hierdoor optisch ruimer oogt. Maar je kunt er ook optimaal gebruik van maken. Probeer zelf kasten te bouwen die helemaal de hoogte in gaan. Zo kun je bijvoorbeeld 2 standaard kasten vervangen door 1 hoge kast. Tip: maak gebruik van de Ikea hacks.

We hopen dat je gebruik kunt maken van deze woonideeën om jouw kleine woning of kleine appartement om te toveren in een ruime woning (of althans, dat dit zo lijkt!)

Woonmooier.nl
Logo