Een klein balkon inrichten? 4 keer klein balkon inspiratie!

Nu het warme weer Nederland binnengetrokken is en de meesten van ons het grootste gedeelte van de dag buiten doorbrengen, kom je er wellicht wel achter dat jouw kleine balkon niet zo gemakkelijk is om in te richten. In dit artikel willen we je inspiratie voor een klein balkon meegeven en geven we tips om jouw balkon gezellig te maken.

Balkon meubelen

Maak gebruik van praktische meubelen, het liefst meubelen die bijvoorbeeld inklap- of inschuifbaar zijn. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de ruimte op je balkon en creëer je toch een loungeplek om je balkon gezellig te maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de BalKonzept? Dit ideale ‘tafeltje’ komt in verschillende kleuren én met een stoer design. In de bovenste rand die over de leuning heen hangt kun je bijvoorbeeld je kruiden kwijt, terwijl je de onderkant als tafel gebruikt. Lekker buiten aan het werk met je laptop of juist een barbecue met vrienden? Het kan met de BalKonzept en je bestelt hem hier. Zoals al benoemd zijn inklapbare meubels ook ideaal om te gebruiken op een balkon. Deze balkonset van de Ikea is bijvoorbeeld handig als je meer mensen op bezoek krijgt, maar zet je ook weer gemakkelijk weg. Een paar kussentjes erop en klaar! Voor het ultieme loungegevoel zou je ook een hangmat kunnen ophangen of een hangstoel kunnen ophangen. Het neemt niet veel ruimte in beslag en is gemakkelijk op te bergen als je meer ruimte nodig hebt.

Verlichting

Verlichting brengt zodra het begint te schemeren een hoop sfeer aan op je balkon. Het neemt weinig ruimte in en is daarmee praktisch voor een klein balkon. Wil jij je balkon ook gezellig maken?  Gebruik dan bijvoorbeeld deze sfeervolle, warme feestverlichting.

Planten

De groene oasis van rust. Planten brengen niet alleen letterlijk kleur in je leven, maar zorgen ook voor rust, warmte en gezelligheid. Planten nemen natuurlijk over het algemeen veel ruimte in beslag, dus om een klein balkon in te richten met planten kun je gebruik maken van onder andere de lattenmuur. Je kunt ervoor kiezen om zelf wat plankjes aan de latten te bevestigen en daar plantjes op te zetten, maar je kunt natuurlijk ook de planten erin hangen.

Barbecue

Nu je jouw balkon gezellig hebt ingericht, moet daar natuurlijk op getoost worden.  En wat gaat er boven een gezellige barbecue met vrienden en familie? Maar waar plaats je die barbecue? Ook hier is een oplossing voor gevonden. Op onder andere deze website kun je terecht voor een speciale balkon barbecue. Net als de BalKonzept wordt de barbecue bevestigd aan de rand van je balkon. Zo hangt de barbecue niet alleen veilig, maar neemt hij ook nog eens zo min mogelijk ruimte in beslag.

Wij hopen dat wij je voldoende inspiratie en tips hebben gegeven om jouw kleine balkon in te richten en gezellig te maken. Succes!

Woonmooier.nl
Logo