Zwarte keuken accessoires; 18 keer inspiratie voor onmisbare keukenaccessoires

Ben jij op zoek naar industriële keuken accessoires? Bij de industriële look passen donkere kleuren. Zwarte keuken accessoires passen niet alleen bij de industriële look, maar zijn ook nog eens hartstikke hip en in! Wil jij keuken accessoires in het zwart? Wij geven je handige tips en leuke inspiratie voor de leukste accessoires!

Apparatuur

Het eerste wat we gaan noemen zal je misschien niet meteen onder ‘accessoire’ schalen. Toch kan keukenapparatuur wel als accessoire worden gezien. Als je de keukenmachine of het koffiezetapparaat op het aanrecht hebt staan, valt het nou eenmaal op! Als je de juiste stijl kiest wordt je keukenapparatuur zo niet alleen praktisch, maar ook stijlvol.

Verlichting

Licht is belangrijk voor de praktische kant: er moet natuurlijk gekookt worden in de keuken. Maar licht geeft ook sfeer, bijvoorbeeld boven de eettafel. Er zijn mooie zwarte lampen te koop die goed passen bij diverse interieurstijlen.

De grepen

Weer iets waar ik niet in eerste instantie aan zal denken: de grepen. De grepen van de keukenkastjes kunnen je keuken net die puntjes op de i geven waar je naar zocht. En waarom zouden die grepen niet zwart kunnen? Het staat stoer, heeft een functie en maakt het geheel af! Nog beter: grepen zijn in zoveel verschillende soorten en maten verkrijgbaar dat je vast een soort kan vinden die helemaal bij de rest van je interieur past.

Voor aan de muur

Ook leuk zijn natuurlijk accessoires voor aan de muur. Heb je wel eens gedacht aan een zwart krijtbord? Schrijf op wat je nodig hebt uit de supermarkt of laat een lieve boodschap voor een ander achter! Functioneel en stijlvol. Accessoires hoeven niet alleen mooi te zijn. Zeker in een keuken waar de ruimte beperkt is, is het juist fijn als je accessoires ook nog eens nuttig is.  

Van servies tot theedoeken

Wat dacht je van het bekende design van Riviera Maison? Dit merk heeft heel veel keukenaccessoires met een luxe uitstraling. Je kunt er werkelijk van alles vinden en de lijst zullen we je maar besparen, maar hieronder kun je wel een beetje inspiratie vinden!

Kleuren combineren

Zwart is natuurlijk tijdloos en past bij veel interieurstijlen zoals de industriële stijl, de landelijke stijl en de moderne stijl. Met de juiste combinatie van kleuren zorg je ervoor dat het geheel niet te donker wordt. Is je keuken in de basis al zwart, dan kunnen zwarte accessoires het net té maken. Het is goed om stil te staan bij de juiste kleurcombinaties. Zo passen wit, grijs en zwart goed bij elkaar. Heb je een witte keuken (of andere kleuren zoals rood bijvoorbeeld) dan is het mooi om zwarte accessoires toe te voegen. Heb je een zwarte keuken, dan kan het juist leuk zijn om accessoires in wit of kleur toe te voegen. Pas met zwart vooral op dat het geheel niet een donkere sfeer krijgt.

Nog enkele overige tips:

Woonmooier.nl
Logo