Tijd om de tuin op te knappen! Je hebt een aantal mooie aluminium plantenbakken aangeschaft en deze gevuld met leuke plantjes en boompjes. Maar er mist nog steeds iets. Wil je wellicht een beetje hoogteverschil creëren of een afscheiding maken tussen verschillende delen van de tuin? Misschien is het nog een beetje rommelig en wil je meer orde aanbrengen. Een kantopsluiting biedt de oplossing! Kantopsluitingen zijn gemakkelijk te plaatsen en je kunt er alle kanten mee op. Om nog meer eenheid te creëren, wil je waarschijnlijk dat de kantopsluiting past bij de aluminium plantenbak die je al hebt aangeschaft. Gelukkig is aluminium enorm veelzijdig en kan dit materiaal met allerlei andere stijlen gecombineerd worden! Wil jij weten wat je allemaal kunt doen met kantopsluitingen? Lees dan snel verder!
Het nut van kantopsluitingen
Je kunt je afvragen wat nu precies het voordeel is van kantopsluitingen. Misschien heb je er zelf nog nooit van gehoord. Kantopsluitingen zijn echter heel handig en hebben een aanzienlijk effect op je tuin. Als je je tuin in verschillende stukken opdeelt – bijvoorbeeld in een terras, een gazon, een gedeelte bloemen en een stukje moestuin – dan kan er een chaotisch effect ontstaan. Dit is eenvoudig op te lossen door een kantopsluiting te plaatsen tussen de vegetatie en vegetatievrije zones. Hiermee creëer je overzicht. Kantopsluitingen zijn ideaal om langs grindpaden en bestrating te plaatsen. Dit is tevens handig om verzakking en het verspreiden van het grind te voorkomen. Je kunt je tijd wel beter besteden dan grind terugbrengen naar de originele plaats!
Je kunt kantopsluitingen ook gebruiken om wilde planten in toom te houden. Met kantopsluitingen langs je gazon wordt het een stuk gemakkelijker om deze goed te onderhouden. Ze zijn ook te gebruiken als rand voor de vijver. Met hoge kantopsluitingen is het zelfs een optie om een plantenbak te maken. Kortom: mogelijkheden genoeg! Wil je een strakke tuin? Dan zijn kantopsluitingen echt het overwegen waard.
Kantopsluitingen van kwalitatief hoogstaande materialen
Kantopsluitingen kunnen van verschillende materialen worden geproduceerd. In deze blog lichten we er twee uit: cortenstaal en verzinkt staal. Beide hebben uitstekende eigenschappen en zijn goed te combineren met allerlei stijlen tuin en tuinmeubilair.
Cortenstaal:
Je ziet cortenstaal overal, en met goede reden. Een kantopsluiting van cortenstaal brengt door de unieke oranjebruine kleur een warme sfeer met zich mee. Bij levering zijn de kantopsluitingen nog staalkleurig, maar na enige tijd blootstelling aan de weersomstandigheden ontstaat vanzelf de karakteristieke roestkleur. Cortenstaal is oersterk en uitstekend bestand tegen alle weersinvloeden. De winterperiode heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van het materiaal. Je hoeft niet bang te zijn dat het doorroest. Cortenstaal heeft een ontzettend lange levensduur.
Verzinkt staal:
Dit materiaal wordt ook wel gegalvaniseerd staal genoemd. Van deze aankoop heb je lang plezier, want verzinkt staal is heel sterk en gaat jarenlang mee. Dit materiaal heeft, net als cortenstaal, een aantal fijne eigenschappen, zoals een hoge bestendigheid tegen weersomstandigheden en corrosie. De vorst heeft geen enkele invloed op verzinkt staal. Deze eigenschappen maken dit materiaal uitermate geschikt voor kantopsluitingen.
Zelf kantopsluitingen plaatsen
Iemand inhuren om je kantopsluitingen te plaatsen? Kan. Je kunt het echter ook zelf doen! Kantopsluitingen zijn niet moeilijk om te plaatsen, maar je hebt wel een plan nodig. Het is aan te raden om eerst de plaats waar je de kantopsluitingen wilt plaatsen te markeren. Dit kan gemakkelijk met paaltjes en draad. Maak met een spade of een schop een gleuf in de grond. Haal wel even alle eventuele wortels weg, anders gaan deze in de weg zitten. Sla de kantopsluitingen met een hamer in de grond. Bevestig de kantopsluitingen met de piketpalen aan elkaar. De kantopsluitingen van cortenstaal en verzinkt staal vereisen geen verder onderhoud. Als ze eenmaal geplaatst zijn, heb je er geen omkijken meer naar. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van je strakke, fijn geordende tuin!