Je woning opknappen? Inspiratie en tips voor de badkamer en keuken 

Ben je uitgekeken op je huidige woning of interieur maar heb je geen zin, tijd of geld om te gaan verhuizen? Dan kan het zinvol zijn om te kijken naar de mogelijkheden van de woning opknappen. Bedenk in dat geval goed wat je wilt aanpakken, want die bouw- en verbouwseries op tv laten het er soms wel erg makkelijk uitzien. Wellicht is het voldoende om alleen de badkamer aan te pakken. Met de volgende drie tips kom je al een heel eind.  

  • Zorg dat je weet wat je wilt doen in huis. Op basis daarvan kun je een planning maken. Wil je het hele huis aanpakken? Dan ben je natuurlijk niet in drie weken klaar. Daarnaast is het ook verstandig om naar het budget te kijken.  
  • Kijk voor inspiratie voor je nieuwe luxe badkamer of keuken rond op internet. Er zijn voldoende websites waar je bij andere klanten kunt binnenkijken. Zo kun je alvast de sfeer proeven.  
  • Bedenk ook of je de hele badkamer of keuken wilt vervangen of dat het is voldoende om een nieuwe kraan, andere frontjes of de muren aan te pakken. Dat kan enorm schelen in de kosten. 

De keuken aanpakken aan de hand van een wensenlijstje 

Als je besluit om de hele keuken aan te pakken zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende kastruimte, bedenk waar de lichtpunten moeten komen en houd er rekening mee dat er voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Het is handig om een wensenlijstje aan te maken. Dit doe je een ruime tijd voor de verbouwing. Zo weet je precies wat je wel en niet wilt in jouw nieuwe design keuken.  

Dat wensenlijstje bestaat niet alleen uit voldoende kastruimte. Ook kleuren die je aanspreken, handgrepen en tegels kun je erin opnemen. En wat dacht je van keukenapparatuur? Ga je voor een nieuwe oven of is je oude oven eigenlijk nog wel prima? Stuk voor stuk zaken om rekening mee te houden bij het opstellen van je wensenlijstje.  

Maak het af met accessoires 

Is de verbouwing eenmaal achter de rug? Dan is het tijd voor het leukste gedeelte: het stylen van je keuken! Zet een mooie serveerplank tegen de muur, een spatscherm achter de kookplaat of maak een mooi kruidenhoekje. Dat geeft direct een fijne sfeer in de keuken. In de badkamer kun je een mooie ladder neerzetten, planten aan het interieur toevoegen en geurkaarsen bij het bad zetten voor een knusse sfeer.

Woonmooier.nl
Logo