Je eigen huiskamer verven: zo doe je dat

Wil je de kamer een keer lekker opfrissen zonder meteen een compleet niet interieur te hoeven aanschaffen, kies dan eens voor een verfbeurt. Ook dat is uiteraard niet gratis, maar met een goede kwaliteit, zoals Flexa verf, kan je voor een bescheiden bedrag een mooi resultaat bereiken. Belangrijk is dat je het goed aanpakt voor het beste resultaat. Hieronder staan een aantal tips.

1. Neem de tijd om een kleur te kiezen

Goede verlichting doet wat, maar ook de kleuren in je woonkamer zorgen voor een bepaalde sfeer. Verf kan je echt in alle kleuren krijgen en ook is het van belang om te kiezen voor mat of glanzend. Hiervoor moet je beslist tijd nemen en jezelf niet een te strakke deadline opleggen. Wist je dat ieder jaar veel mensen afzien van een schilderbeurt omdat ze niet kunnen kiezen? Een overhaaste beslissing is ook niet verstandig, het is tijdrovend en kostbaar om weer opnieuw te beginnen. Test de kleur ook altijd even op de muur voordat je echt begint.

2. De muren voorbereiden

De verf hecht het beste al je de muren eerst voorbereidt. Maak ze goed schoon en repareer gaatjes of oneffenheden. Ook hier geldt dat je het beste resultaat bereikt door tijd te nemen voor het gereedmaken van de muren.

3. Maak de kamer zoveel mogelijk leeg

Het is wellicht verleidelijk om de meubels even in het midden van de kamer te zetten voordat je gaat verven. Dat levert praktisch problemen op omdat je daardoor te weinig ruimte overhoudt om ontspannen te werken. Een ongelukje is dan snel gebeurd en de eenvoudige verfklus kan dan voor een hoop problemen zorgen.

4. Bescherm de vloer en/of vloerbedekking

Met een oud laken of een afdekzeil kan je snel en goed je vloer of vloerbedekking beschermen. Doe dit zorgvuldig zodat er geen kans bestaat dat er toch vloer op de verf terecht komt. Zorg ook goed voor je eigen veiligheid en voorkom struikelpartijen.

5. Afplakken is echt een must

Ook de professionele schilder werkt met aflakken omdat dit het verven zoveel eenvoudiger maakt. Veel mensen hebben een hekel aan dit secure werkje. Maar door goed af te plakken, krijg je een veel strakker resultaat. Gebruik goede materialen voor het afplakken omdat dit veel tijd en ergernis bespaart. Als je alles hebt afgeplakt is het toch verstandig om op deze kritische plaatsen voorzichtig te zijn. Let op doorlekken en voorkom dat je over de bescherming heen gaat.

6. Een grondverf is efficiënt

Muren zuigen een groot deel van de verf op als je niet eerst een grondverf hebt gebruikt. Als je direct de verf op de muren gebruikt zal je wellicht 2 of 3 lagen moeten gebruiken. Als je hebt gekozen voor een lichtere kleur dan de muren voorheen hadden, is het mogelijk dat die kleur ook na meerdere verfbeurten het resultaat minder maakt dan je had verwacht. Deze problemen zijn eenvoudig op te lossen door eerst een laag grondverf aan te brengen. In het assortiment van Flexa-verf vind je ook de juiste grondverf voor muren. Let altijd goed op de tijd die de grondverf nodig heeft om te drogen.

Woonmooier.nl
Logo