8 keer inspiratie voor de mooiste toilettegels

Het is waarschijnlijk niet het eerste wat je aanpakt als je een nieuwe woning hebt. Desondanks is het een plek waar je meer tijd doorbrengt dan je misschien echt doorhebt: het toilet. Met leuke tegels kun je verschillende kanten op. Tegels passen eigenlijk afhankelijk van het soort en de maat bij elke interieurstijl. In dit artikel geven we je inspiratie voor de mooiste toilettegels!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van nieuwe tegels?

  • De ruimte

Afhankelijk van hoe groot je toilet is, kan het belangrijk zijn om te bepalen wat voor tegels je neemt. Zo zijn er trucs om je toilet groter te laten lijken, die je verderop leest. Ook kan de ruimte in je toilet bepalend zijn voor het formaat van de tegels.

  • De kleur

Bepaalde kleuren passen goed bij een bepaalde stijl. Maar het is natuurlijk ook je eigen smaak! De kleur heeft ook invloed op je optische illusie.

  • Het effect wat je wilt creëren, bijvoorbeeld bewerkte tegels of tegels met motief.
  • Je interieur

Je wilt natuurlijk dat je toilet bij de rest van je interieur past! Deze tips lees je hieronder.

Hoe laat je de ruimte door de tegels groter lijken?

Weerkaatsing van het licht

Glanzende tegels weerkaatsen het licht, waardoor een ruimte groter lijkt. Tegelijkertijd zorgt de weerkaatsing er ook voor dat het allemaal net iets drukker oogt.

Grote tegels

Grote tegels laten een ruimte ook groter lijken. Dit komt onder andere doordat je minder voegen ziet.

Kleurgebruik

Door lichte tegels lijkt een ruimte ook groter, maar daarnaast ook frisser.

Gebruik maken van andere ruimtes

Door vloertegels door te laten lopen naar een andere ruimte grenzend aan het toilet, bijvoorbeeld de hal, lijkt de ruimte groter.

Breed of hoog

Door tegels liggend te plaatsen lijkt een ruimte breder, terwijl de ruimte juist hoger lijkt als je de tegels in de lengte plaatst.

Wat juist niet?

Door een motiefje op tegels ontstaat er contrast. Dit contrast kan er weer voor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt.

Welk formaat tegels?

Welk formaat tegels je kiest is uiteraard afhankelijk van je smaak. Bij een toilet tot 90 centimeter breed wordt vaak gebruik gemaakt van tegels van 45 bij 45. Bij een toilet tussen de 90 en 120 centimeter is 60 bij 60 een veel gebruikte maat. Je vindt alle wc tegels bij tegeldepot.nl die je in dit artikel terug ziet!

Passend bij je interieur

Minimalistisch, strak of modern

Bij een minimalistisch, strak of modern interieur passen ook strakke tegels. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld witte tegels.

Industrieel of stoer

Bij een industrieel of stoer interieur passen donkere kleuren. Wat dacht je van tegels met een betonlook?

Landelijk interieur

Bij een landelijk interieur passen tegels van natuursteen goed.

Vintage interieur

Vintage: motiefjes! Bij een vintage interieur passen tegels met een motiefje goed. In de jaren 70 werden bijvoorbeeld veel motiefjes met ronde vormen gebruikt.

P.S.: In dit artikel kun je 22 tips vinden voor gave houten accessoires voor in je toilet! En wil je nog meer tips op het gebied van sanitair? In dit artikel kun je de nieuwste trends vinden.

Woonmooier.nl
Logo