17 keer leuke industriële accessoires

Hoe tover je het interieur in jouw huis gemakkelijk om tot een industriële stijl? Met industriële accessoires en industriële decoratie natuurlijk! Heb je al een industrieel interieur? Lees ook dan verder, want in dit artikel staan tips om je interieur warm over te laten komen. Ga bijvoorbeeld voor muurdecoratie die industrieel is, zoals metalen wanddecoratie. Alle tips voor de leukste industriële woonaccessoires lees je hier.

Verlichting

Doordat de industriële stijl veel staal en donkere kleuren gebruikt, kan dit al snel een kil gevoel geven. De eerste tip om dit te voorkomen: de verlichting. Goede verlichting geeft een fijne en warme sfeer. Als je wilt dat je woonkamer een welkom gevoel uitstraalt, gebruik je de juiste verlichting. De industriële lampen zijn gemaakt van robuust materiaal, zijn groot en bij deze lampen mogen de bouten goed zichtbaar zijn. Wat dacht je van deze gave lamp? Gegarandeerd een eyecatcher!

Maar de verlichting hoeft niet per se groot te zijn. Zo kun je optimaal gebruik maken van je vensterbank door tafelverlichting in de hoeken van je vensterbank. Niet alleen sfeervol, je kunt ze ook direct goed gebruiken om inbrekers af te schrikken.

Tafels

De juiste tafel geeft ook een industriële vibe af. Zo zijn er prachtige robuuste eettafels gemaakt van hout en metaal, zoals boomstamtafels. Combineer je de eettafel met dezelfde salontafel? Of ga je toch voor een aparte salontafel? Deze salontafel heeft een stoere look.

Heb je niet veel ruimte? Kijk dan eens naar salontafels die je gemakkelijk in elkaar schuift om ruimte te besparen. Praktisch, mooi en ze staan ook nog eens gaaf bij je industriële interieur.

Zachte materialen

Om het industriële interieur wat meer warmte te geven, kun je zachte materialen gebruiken. Deze materialen kun je gebruiken in de decoratie van je huis, maar ook in de meubels. Zo is het ene leer het andere niet en kan dit een groot verschil maken in wat voor uitstraling het heeft en wat voor sfeer het geeft. Voeg een kussen met een leuke print toe en het uiterlijk van je meubels veranderd direct.

Wat ook steeds meer als accessoire wordt gebruikt, zijn de schapenkleedjes. Deze kleedjes zijn lekker zacht en warm aan je voeten! Maar ze zijn naast mooi en zacht, ook stoer. Perfect te combineren met een industrieel interieur dus, zeker als je ze gebruikt bij stoere meubels. Ze staan ook prachtig in de slaapkamer, onder een robuuste stoel bijvoorbeeld

Ook lekker warm, een kleedje voor jezelf. Als je een juiste plaid kiest, behoud je de stoere look maar voeg je wel sfeer en warmte toe. Een kleedje over de leuning van je bank nodigt uit om lekker knus op de bank te hangen. Goedkope kleedjes kun je natuurlijk bestellen, maar wil je het echt goedkoop en ook nog eens uniek? Ga dan eens zelf aan de slag! Gehaakte of gebreide kleedjes zijn al lang niet meer oudbollig of ‘zoals oma het deed’, ze zijn in!

Muurdecoratie

Door de juist dingen aan de muur te hangen, kun je sfeer creëren en ook nog eens gebruik maken van de optische illusie. Zo kun je spiegels gebruiken om de ruimte groter te laten lijken. Grote robuuste spiegels staan ook nog eens stoer.

Gebruik wandplanken of wandrekken waar je jouw waardevolle spulletjes op kunt bewaren en kunt showen. Door unieke objecten daar te plaatsen, maak je van jouw huis een thuis. Wat dacht je van een foto of een vakantiesouvenir? Deze wandplanken zijn gemaakt van boomstam en worden vastgemaakt met leren dragers. Dit geeft ze een echte industriële look.

Wat dacht je van dit wandrek? Met het zwarte metaal past het precies bij het hout.

Wil je een uniek wandrek? Ga dan zelf aan de slag met steigerbuizen.

Iets heel anders om als muurdecoratie te gebruiken; een fotomuur. Een fotomuur is tegenwoordig helemaal hip. En het is ook leuk om fijne herinneringen op te halen. Met een hexagoncollage aan de muur verander jij zelf het patroon. Dat wat jij op dat moment het beste vindt passen dus. En dat niet alleen, je vervangt ook gemakkelijk de foto’s. Uiteraard kun je ook zelf een fotomuur maken. Je kunt dan helemaal los gaan. Ga je voor fotolijstjes in dezelfde kleur en dezelfde vorm? Zwarte, metalen lijstjes zijn echt helemaal industrieel. Of wil je het geheel juist speels en combineer je verschillende vormen en verschillende maten met elkaar?

Kleur

Het gebruik van de juiste kleur is heel belangrijk als je genoeg warmte wilt creëren. Het industriële interieur kenmerkt zich door hout, bruin, zwart, staal. Wil je een warme kleur die hier toch bij past? Denk dan aan een neutrale kleur, die toch opvalt. Bruin, oranje, rood, geel en aardetinten past goed bij de kleuren van het industriële interieur en voegen extra warmte toe. Kleuren die wel bij de stijl passen maar meestal een koel effect oproepen zijn grijs, blauw en groen.

Planten

Tja, nu past groene verf weliswaar niet echt bij een warm industrieel interieur, planten passen er wel bij! Bij het industriële interieur past robuust, dus ga voor grote kamerplanten die als eyecatcher dienen. Geen zorgen, je hoeft echt geen groene vingers te hebben. Kijk voor makkelijke kamerplanten eens hier.

Tafeldecoratie

Goede tafeldecoratie doet ook heel veel met de sfeer en de look. Ook hier geldt dat groot het beste bij de industriële stijl past. Nu hoeven het niet allemaal grote accessoires te zijn, je kunt ook clusters maken van kleinere accessoires. Als je er kaarsen tussen plaatst, kun je ze ook nog eens gebruiken voor de koude herfstavonden 😉

Nog meer decoratie mogelijkheden!

Er zijn natuurlijk nog veel meer decoratie mogelijkheden die passen bij een industrieel interieur. Zo kun je een industrieel interieur ook goed combineren met de landelijke stijl of de retrostijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze apothekerskast? Als je de kast verft met metaal look, past hij helemaal goed bij het interieur.

Wat ook niet mag ontbreken in een industrieel interieur, is een grote klok. De klok kan dienen als eyecatcher, afhankelijk van waar je de klok plaatst. Een klok met een open uurwerk past ook nog bij de retrolook.

Last but not least; heb je de ruimte? Een vloerkleed maakt het geheel helemaal af. Een vloerkleed laat een kamer wel kleiner ogen, dus houdt hier wel rekening mee. Wat dacht je van een koeienhuid? Stoer!

Woonmooier.nl
Logo