In 5 stappen naar een strak verfresultaat

Een goede verfbeurt is dé manier om een woonruimte of je complete woning weer een frisse uitstraling te geven. Het is uiteraard wel van belang dat je ervoor zorgt dat je een strak verfresultaat krijgt. Anders is al jouw werk helemaal voor niets geweest. In deze blog vertellen we je hoe je in 5 eenvoudige stappen naar een strak verfresultaat toewerkt.

Het belang van kleur bij de inrichting van je huis 

Zoals je wellicht al ontdekt hebt, staat deze website vol met praktische tips hoe je je woning en uiteraard je tuin kunt inrichten én onderhouden. Door het houtwerk te schilderen zorg je voor het behoud van materialen maar ook voor een mooie uitstraling hiervan. Als je bijvoorbeeld je slaapkamer een mooie make-over wilt geven, kun je dit al eenvoudig doen door te werken met kleuren. Kleuren hebben een groot effect op de sfeer in een woonruimte. Al zou je alleen maar de meubelstukken van een andere kleur voorzien, geeft het al een heel ander beeld. 

Het belang van kleur bij de inrichting van je huis is dus groot, mits het op de juiste manier is aangebracht. Om dit resultaat te kunnen realiseren, nemen we hieronder 5 stappen met je door. Bij deze stappen gaan we uit van een binnen project waarvoor je dus watergedragen verf gebruikt.  

5 belangrijke stappen om een strakke verf resultaten te creëren

  1. De belangrijkste stap is de keuze voor de verf die je gebruikt. In dit geval is kwaliteit een zichtbare keuze, zeker als je een grote oppervlakte gaat schilderen. Het verschil tussen een onbekend merk en bijvoorbeeld een verf als Wijzonol Aqua Zijdeglans is aanzienlijk. Deze verf (voorheen bekend als Aqua Premium Zijdeglanslak) is een krasvaste zijdeglanslak op waterbasis. Als je een strak verfresultaat voor ogen hebt, moet je vooral niet bezuinigen op je verf.
  2. De voorbereiding heeft een belangrijk effect op het resultaat. Om een strak verfresultaat te krijgen is het van belang om de ondergrond goed te reinigen, te ontvetten, te schuren en te egaliseren.
  3. Het creëren van de meest optimale omstandigheden is een belangrijke stap die veel invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. De ondergrond moet voldoende droog zijn. Als je kiest om vroeg in de ochtend te schilderen, kan de ondergrond nog vochtig zijn door condens. Als je ervoor kiest om laat op de dag te schilderen, kan juist condensvorming ontstaan doordat de ondergrond af zal koelen. Hierdoor kan de verf mat uitslaan. Ook het verven in de volle zon is niet de beste keuze omdat je hierdoor te maken kan krijgen met een slechte vloeiing of blaasvorming.
  4. Kies voor een synthetische kwast (acrylkwasten) voor het schilderen met watergedragen verf. Ook hierin zit er overigens veel kwaliteitsverschil. Een goede kwaliteit kwast zorgt ervoor dat het verf mooi vloeit. Gebruik een platte kwast of een roller om een strak resultaat te krijgen op de grotere oppervlakken en kies voor een ronde kwast voor het precisiewerk.
  5. Om een strak verfresultaat te krijgen moet je de verf zeker niet te dun aanbrengen. Dit geeft juist strepen. Je moet zorgen dat je de verf vol opzet. Je zou bijna denken dat je te veel verf op de oppervlakte aanbrengt maar door één keer op te zetten en één keer af te strijken of te rollen, zal de verf mooi uitvloeien en krijg je het strakke verfresultaat die jij voor ogen hebt.

Woonmooier.nl
Logo