Ikea Hacks

De Ikea is in Nederland nagenoeg niet meer weg te denken. Maar ben je ook bekend met de zogenoemde Ikea hacks? Met deze hacks maak je van een Ikea product uit het basisassortiment in een handomdraai iets speciaals! Zo bestaat er onder andere de Ikea Besta hack en de Ikea Ivar hack. In dit artikel kun je inspiratie op doen voor een aantal Ikea hacks.

Ivar hack

Ivar is een opbergsysteem uit het Ikea assortiment. Het bestaat uit verschillende onderdelen, zodat jij je opbergsysteem zo praktisch mogelijk kunt indelen, passend bij jouw wensen en situatie. Van een simpel opbergmeubel kun je iets heel leuks maken met deze Ikea Ivar hacks. Op deze site kun je meerdere ideeën vinden. Zo ziet de kast er bijvoorbeeld heel anders uit als je hem ophangt of in een toffe kleur schildert. Of wat dacht je van deze stoere look?  

Hieronder zie je hoe de Ivar kast er normaal uitziet.

Besta hack

De Besta is net als de Ivar een opbergsysteem. De Besta is in vergelijking met de Ivar meer een ‘gewone’ kast dan een stellingkast. Tegenwoordig bieden verschillende websites frontjes aan die je gemakkelijk kunt plaatsen en zo de Besta kast een geheel ander uiterlijk geeft. Toch is het niet moeilijk om dit zelf te doen én is het ook nog eens goedkoper. We geven enkele voorbeelden van leuke Ikea Besta hacks.

Zithoek met opbergruimte

Op deze blog vonden we een leuk én praktisch idee; een zithoek met opbergruimte. Je kunt er een leuke speelhoek van maken, die weinig  ruimte inneemt.

Rotan kast

Met deze duidelijke omschrijving van Marloes, creëer je een stoere look met rotan.

8 tips voor de Ikea Besta

Op de site van domino kun je zelfs 8 Ikea Besta hacks vinden! Het nadeel van deze site, is dat alles in het Engels geschreven is. Het voordeel daarentegen is dat de beschrijvingen duidelijk zijn en variëren in moeilijkheidsgraad, wat je ook duidelijk en gemakkelijk kunt vinden.

Kura hack

Het Kura bed van Ikea is vooral erg praktisch in gebruik. Vooral omdat je in de onderkant van het bed voldoende ruimte overhoudt om hier iets leuks van te maken. Maar hoe doe je dat? Met deze hele simpele hack maak je van het Kura bed een stapelbed. Ideaal voor een slaapkamer met weinig ruimte. Hoe je dit simpel kunt doen lees je hier. Helaas alleen Engelstalig.

En hoe gezellig ziet dit bed eruit? Op deze site vind je niet alleen dit bed, maar nog meer leuke tips hoe je het Kura bed van Ikea kunt hacken.

Billy hack

De Billy boekenkast van Ikea hoeft niet zomaar een boekenkast te zijn. Op deze site vind je meerdere tips om de boekenkast een heel ander uiterlijk te geven. Met een likje verf of mooie lampen erboven ziet de kast er al heel anders uit! Of wat dacht je ervan om het niet te gebruiken als kast, maar als tv meubel? Het kan allemaal.

Stuva hack

Stuva is een handig opbergsysteem wat op verschillende manieren gebruikt kan worden. In deze blog lees je hoe je er een leuk kindermeubel van kunt maken.

Hier lees je hoe je er een leuke opbergbank van kunt maken. Handig voor aan een eettafel, maar ook mooi in de hal. Waar ga jij hem gebruiken?

Trofast hack

De bakken van het Trofast trap opbergsysteem zien er niet echt gezellig uit. Maar het opbergsysteem is wel praktisch en kan op verschillende manieren gebruikt te worden. Je kunt een aantal tips over hoe je het systeem kunt gebruiken en hoe je het er ook nog leuk uit laat zien hier vinden. Voor de dierenliefhebbers onder ons; wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke hok?

Malm hack

De malm ladekast kun je een ander uiterlijk te geven door de lades te verven of behangen. Je kunt er ook voor kiezen om er leuke handgrepen aan te maken om het geheel een ander uiterlijk te geven. Hoe je het beste de Malm ladekast kunt verven en hoe je met kleine veranderingen het een ander uiterlijk geeft, lees je hier. Voor degene die zin heeft om een groter project aan te gaan en de handen eens flink uit de mouwen te steken, is dit leuke bedbankje misschien iets. De basis ligt in de Malm ladekast, maar met deze hack bouw je er iets nieuws van.

Kallax hack

De Kallax is een open kast. Hij ziet er weliswaar simpel uit, maar juist door dit basisdesign kun je er meerdere dingen van maken en mee doen. Op deze website zijn maar liefst 27 verschillende hacks!

Hemnes hack

De Hemnes komt in verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld de ladekast, de commode en de bedbank. Omdat elke Hemnes zo verschillend is, zijn er ook een tal van hacks! Hier zijn er 37 voor je op een rijtje gezet.

Trones hack

De Trones is officieel een schoenenkast, maar daar hoeft hij natuurlijk niet per se voor gebruikt te worden! In dit artikel krijg je zelfs een tip voor gebruik van de Trones voor elke kamer in je huis!

Duktig hack

De Duktig van Ikea is een houten speelkeukentje voor kinderen. Nu is het keukentje op zichzelf al leuk, maar je kunt hem nog leuker maken door er een thema van te maken. Wat dacht je van een mini supermarkt of een ijskraampje? Met deze leuke hacks kun jij dat nu ook gemakkelijk zelf.

Lack hack

Geen lak hebben aan de hacks, maar een hack met het bekende lack basistafeltje van Ikea. Dit tafeltje is goedkoop en kun je verkrijgen in meerdere kleuren. Met deze 12  hacks maak je pas echt iets moois met dit tafeltje.

Pax hack

De Pax van Ikea is een kledingkast uit het basisassortiment. Hoe je de kast verft of een ander uiterlijk geeft door andere handgrepen of hoe je de kast perfect passend maakt, lees je hier. Met deze 19 tips zorg je ervoor dat jouw Pax kast er absoluut niet basis meer uitziet!

We hopen dat we je hiermee eerst voldoende inspiratie hebben gegeven om aan de slag te gaan met deze leuke Ikea hacks.

Woonmooier.nl
Logo