4 tips om je huis koel te houden in de zomer

Het is niet gemakkelijk om je huis koel te houden in de zomer. Met de hete zomers die we de laatste jaren in Nederland hebben wordt het ook zeker niet gemakkelijker om je huis koel te houden. Maar met onze tips misschien wel! Lees snel verder voor de beste tips; zo zorg jij voor een koel huis in e zomer.

1. Maak gebruik van ramen en deuren

Deze tip is vast één die je al eerder hebt gehoord. Laat overdag ramen en deuren gesloten. Doe juist ’s nachts of vroeg in de ochtend de ramen en deuren open. Zet waar mogelijk deuren of ramen tegen elkaar open, zodat je huis kan doorluchten. Door de tocht koelt het huis lekker af.

2. Sluit je gordijnen

Sluit je gordijnen, luxaflex of luiken om de zon tegen te houden. Luiken zijn hierin het beste, omdat deze de zon helemaal buiten houden. Bij gordijnen komt de hitte ‘vast’ te zitten tussen het raam en het gordijn. Desondanks is het beter dan dat de zon de hele dag in je huis schijnt. Ben je toevallig van plan om je tuin aan te pakken? Dan kun je ook eens kijken naar strategische plekken voor bomen of andere items die zorgen voor schaduw in huis.

3. Maak zo min mogelijk gebruik van elektrische apparaten

Elektrische apparaten geven warmte af. Alle elektrische apparaten trouwens. Probeer dan ook zo min mogelijk apparatuur te gebruiken. Ook je vaatwasser, je wasmachine, opladers en televisie kun je het beste zo min mogelijk of pas ’s avonds gebruiken. Des te meer energie een apparaat verbruikt, des te meer hitte het afgeeft. Aansluitend hierop: probeer waar mogelijk buiten te koken en te bakken. De hitte die vrijkomt bij koken is ook fors. Als je je huis koel wilt houden kun je dan ook beter die hitte buiten laten.

4. Maak gebruik van een ventilator of een airco

Een ventilator kun je ook gebruiken als het warm is. In de meeste gevallen verplaatst de ventilator alleen de lucht, waarmee warme lucht dus ook rond circuleert en het minimale verkoeling geeft. Wel kun je een ventilator voor een raam plaatsen en zo de warme lucht naar buiten blazen. Een airco is ook een goede uitkomst. Een airco blaast koude lucht, wat dus wel echt verkoeling geeft. Airco’s zijn er in verschillende soorten en maten te koop. Heb je geen airco en wel een ventilator? Dan maak je ook gemakkelijk zelf een ventilator. Gebruik een bak ijs, bevroren waterflessen et cetera en plaats deze voor de ventilator. Simpel toch?

Wat vond je van deze tips? Met deze tips zorg je vast voor een koel huis deze zomer. Laat gerust een berichtje achter en vergeet ook niet het artikel te delen als je het de moeite waard vond om te lezen!

Woonmooier.nl
Logo