Houten jaloezieën, de voordelen van luxe

De stijl van je interieur kan vrijwel altijd gecombineerd worden met de houten horizontale jaloezieën. Ze zijn zo veelzijdig dat ze een toevoeging geven aan een industriële inrichting maar ook gewoon passen bij een romantisch interieur. Als je kiest voor een houten jaloezie op maat weet je dat je daarmee je een goede keuze hebt gemaakt en het beeld in je kamer compleet maakt.

Een van de grote voordelen van hout is dat het past bij vrijwel alle materialen en iedere kleur. Je hoeft derhalve ook niet op zoek te gaan naar een specifieke match in kleur. De vele nuances van het natuurlijke materiaal hout passen zich aan op jouw interieur. Dat is ook plezierig als jij de stijl van je inrichting in de loop van de tijd verandert. De raamdecoratie hoef je niet aan te passen als je hebt gekozen voor houten jaloezieën.

Een warm en sfeervol materiaal

Hout straalt warmte uit. Dat is zowel een toevoeging op de strakke lijnen van een industrieel design als een extraatje voor een warme romantische stijl. Hout is robuust maar ook natuurlijk en sfeervol. Het vormt een goede combinatie met meubels in iedere stijl en brengt altijd balans in het interieur of dit nu modern of traditioneel is. Met houten jaloezieën maak je altijd de juiste keus.

Raamdecoratie voor jouw comfort en gemak

Houten jaloezieën doen uiteraard waarvoor ze in eerste instantie zijn bedoeld: ze weren licht. Je kan zelf de hoeveelheid gewenst licht bepalen door de stand van de jaloezieën. Door het materiaal zal je merken dat het licht wat zachter binnenkomt. Dat geeft een vredig effect.

Houten jaloezieën zijn vrijwel onderhoudsvrij. Een zachte stofdoek of een plumeau is voldoende om de houten lamellen in een oogwenk te doen glanzen. De houten lamellen hebben maar af en toe een grote schoonmaakbeurt nodig en daarvoor is een licht bevochtigde doek al voldoende. Zijn er onverhoopt vlekken of beschadigingen ontstaan op jouw houten jaloezieën dan kan de speciaalzaak je van advies dienen op dit op te lossen. Met houten jaloezieën koop je een product dat vele jaren mee kan.

Isolatie

Houten jaloezieën zorgen voor een goede isolatie van warmte en geluid. Op dat gebied scoort dit soort raambekleding veel beter dan bijvoorbeeld een rolgordijn. Zowel thermisch als akoestiek is een houten jaloezie op maat een uitstekende keuze vanwege de isolerende werking van het natuurlijk materiaal. Deze goede eigenschappen verhogen de waarde van houten jaloezieën voor elke woning en daarbij is de huiskamer toch het hart van ieder huis.

Weetje over hout

In het westen krijgen we steeds meer bewondering voor de Oosterse filosofieën zoals Feng Shui. Als je nog niet overtuigd bent door de hierboven genoemde voordelen, denk dan eens na over het volgende. Volgens Feng Shui staat hout voor groei, tolerantie en creativiteit. Het is daarmee een zeer belangrijk element in de cyclus van het leven en de natuur. Wat dacht je van het rustgevende effect van op maat gemaakte houten jaloezieën, ook als je misschien dat niet baseert op Oosterse wijsheid.

Woonmooier.nl
Logo