Hoe voeg je kleur toe aan je interieur?

Kleur toevoegen aan je interieur vinden veel mensen spannend om te doen. Toch kan het een groot verschil maken in een neutraal en rustig interieur om wat kleur toe te voegen. Zo kan kleur een ruimte meteen een stuk warmer aan laten voelen. We gaan je tips geven hoe je op een subtiele en makkelijke manier kleur kan toevoegen in je interieur.

Verf een wand

De makkelijkste manier om kleur toe te voegen aan je interieur is door een muur een mooie kleur te geven. Je hoeft alleen muurverf te kopen in de gewenste kleur en je kunt binnen een middag de ruimte al transformeren.  Welke kleur er mooi op de muur staat, is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Elke kleur heeft ook zijn eigen voordelen. Zo kan een groene of blauw wand juist zorgen voor rust in huis en staan geel en oranje tinten juist voor inspiratie en creativiteit. Dit hoeft niet direct een felle kleur te zijn. Er zijn namelijk veel verschillende tinten te vinden binnen een kleurgroep. Ook een subtiele pastelkleur, beige of een witte kleur met een andere ondertoon kan ook al een verschil maken in je interieur.

Voeg planten toe

Mocht je een kleur op de muur toch te spannend vinden, kun je ook al veel kleur aan een ruimte toevoegen door wat mooie planten neer te zetten. Planten zijn over het algemeen altijd groen, maar door ze in een stijlvolle pot te zetten voeg je toch op een subtiele manier meer kleur toe aan je interieur.  Zo geeft bijvoorbeeld een grote monstera in een gouden pot meteen een stijlvol en warm gevoel aan een ruimte. Voor juist meer kleur zijn er ook potten met vrolijke kleuren of prints. Ook zijn bloeiende planten in huis zoals een kerstcactus of orchidee een laagdrempelige manier om kleur aan je interieur toe te voegen.

Warmte en gezelligheid

Door een vloerkleed neer te leggen voeg je direct warmte en gezelligheid aan een ruimte toe. Vloerkleden zijn er in veel maten en kleuren, waardoor er altijd wel eentje is die mooi bij de meubels past. Je kunt ook een stapje verder gaan en juist kiezen voor bijzondere of mooi gekleurde meubels. Een diep rode bank is niet voor iedereen weggelegd, maar ook een luxe gouden bijzettafel of een gekleurde poef voegt direct warmte en kleur aan een interieur.  Wanneer je het echt subtiel wilt houden, kun je het beste kiezen om wat kleurrijke accessoires toe te voegen voor warmte en gezelligheid in huis. Gekleurde kussens, wat kaarsen of andere accessoires kunnen al een groot verschil maken.

Woonmooier.nl
Logo