Hoe kies ik de perfecte bank?

Een nieuwe bank uitzoeken kan best een opgave zijn. Er is veel keuze en het gaat ook om best een uitgave. Je wilt dan natuurlijk wel de perfecte keuze maken en een bank kiezen die het beste in je interieur past en ook nog eens lekker zit. We gaan je tips geven waar je op moet letten bij het kiezen van je nieuwe bank.

Welk type bankstel kies je?

Het kiezen van een perfecte bank is lastig. De keuze is zeer divers en er zijn veel verschillende formaten. Zo zijn hoekbanken erg comfortabel en populair, maar ook standaard rechte 2-zitsbanken, 2,5 en 3-zitsbanken, 3,5 en 4-zitsbanken zien we veel. Daarnaast zijn er ook nog handige slaapbanken en maatwerk/modulaire banken.  Naast al deze verschillende formaten zijn er ook verschillende opstellingen. Veel banken zijn gewoon recht, maar ook hoek- en loungebanken zijn zeer geliefd. Deze banken nodigen uit om er lekker op neer te ploffen na een lange dag en met de benen omhoog te gaan zitten.

Het formaat van de bank

Welke bank je kiest en kwijt kunt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de woonkamer en je thuissituatie. Allereerst beslis je op welke plek de bank moet komen te staan. Meet deze ruimte op en je weet wat je maximaal kwijt kunt. Ook het tekenen van een plattegrond op schaal en hier de bank en de rest van je inrichting op tekenen, kan veel inzicht geven of het gaat passen en welke opstelling je het beste kwijt gaat kunnen in de woonkamer. Voordat je een bank aanschaft kun je met tape op de vloer de afmetingen afplakken om precies te zien hoeveel ruimte de bank in zal nemen en of het zal passen of niet. Op deze manier kun je het goed visualiseren. Houdt verder ook rekening dat de bank groot genoeg is zodat iedereen van het gezin er comfortabel op kan zitten.

Waar nog meer op te letten?

Naast dat er veel banken in verschillende stoffen en kleuren zijn, zijn er ook veel verschillende stijlen. Een moderne bank is vaak een strak model met vaste kussens, terwijl bij een klassieke inrichting vaak voor een gecapitonneerde bank gekozen wordt. Als je rondkijkt en de verschillende banken bekijkt en uitprobeert, zal je vaak al snel een stijl hebben die je direct aanspreekt en het beste bij je interieur past.  Ook het zitcomfort van de bank is niet onbelangrijk. Daarnaast is het slim om rekening te houden met de hoogte van de bank. Als je lange benen hebt, is het fijner als de bank wat hogere pootjes heeft.

Woonmooier.nl
Logo