Hoe kan ik met houten shutters mijn woning mooier maken?

Raamdecoratie zorgt voor een extra sfeer en gezelligheid in je woning en interieur. Met raamdecoratie hou je ook het zonlicht buiten tijdens de zomer, maar je houdt ook de warmte binnen tijdens koude winters. Ideaal dus, want naast decoratie is het dus ook nog handig. Raamdecoratie bestaat uit allerlei soorten types, materialen en kleuren. Zo bestaat er dus voor elke interieur een goede keuze. Voor een industriële inrichting zou je kunnen kiezen voor aluminium jaloezieën, terwijl houten shutters weer vooral passen bij een landelijke look. 

Zo is er voor elke woning en voor elke inrichting wel wat wils, maar we zullen het nu vooral over de houten shutters hebben en of je de horren op maat kan laten plaatsen. 

Houten shutters

Shutters zijn eigenlijk houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Houten shutters brengen veel sfeer in elke ruimte door hun authentieke karakter. Shutters zijn er voor een decoratieve raambekleding maar het weert ook de zon nog eens af. Als je houten shutters goed behandeld, kan je ze in elke ruimte van de woning gebruiken. Deze horren op maat zijn ideaal want je regelt namelijk zelf de hoeveelheid lichtinval, maar ook de privacy. Houten shutters worden meestal geassocieerd met een landelijke interieur, maar tegenwoordig heb je een grote variatie aan kleuren en houtsoorten. Dus je kan eigenlijk wel zeggen dat de houten shutters in elk interieur wel passen. Doordat de shutters in elk materiaal of kleur wel beschikbaar is, kan jij je woning helemaal inrichten in jouw stijl. Zo maak jij jouw woning veel mooier door het gebruik van shutters. 

Montage shutters

De montage van shutters hangt af van drie dingen: denk aan de hoeveel ruimte die beschikbaar is in de kozijnopening, is het kozijn recht en om niet te vergeten op welke manier wordt het raam geopend? Het opmeten en monteren laat je hierdoor het beste over een vakman. Want een vakman kan uiteindelijk de shutters of wel gezegd de horren op maat aanleveren aan jou. De populairste montage soort van de shutters is op het kozijn. Op deze manier zit de shutters het diepst. De montagelat waaraan de panelen vastzitten, worden dan namelijk rechtstreeks op het raamkader bevestigd. Je zou ook nog kunnen zeggen dat je de montagelat aanbrengt op de muur waardoor de shutters dus ook de raamkaders bedekken. Beide manieren van montage hebben een fraai resultaat. De montage kan dus ook helemaal bepaald worden van persoonlijke smaak. 

Het hebben van shutters in je woning is dus zeker geen overbodige luxe, naast dat je de shutters in eigen materiaal en kleur kan kiezen, kunnen ze ook nog een op maat gemaakt worden voor jouw ramen en kan je ook zelf bepalen hoe je ze wilt ophangen. Dit is dus perfect, want alles kan je inrichten in jouw eigen smaak. Maar naast dat je het leuk kan inrichten, is het ook nog eens handig. Want hoe fijn is het nou dat je in de zomer de zon kan tegenhouden door het gebruik van de shutters, maar dat je in de winter er voor kiest om de shutters dicht te doen om de kou buiten te houden. Het maakt je woning dus mooier.

Woonmooier.nl
Logo