Hoe hou je de kinderkamer netjes?

De kinderkamer is een kamer waar je waarschijnlijk veel spullen hebt liggen. En dan zal dat voornamelijk speelgoed zijn. Tuurlijk heel fijn dat de kinderen voldoende speelgoed hebben om mee te spelen, maar ondertussen sta jij misschien wel elke dag weer op te ruimen. Of heb je eigenlijk helemaal geen ruimte gecreëerd om de spullen op te bergen. Dan wordt het tijd om wat tips in de praktijk te brengen. Want zó hou je de kinderkamer netjes.

De kinderkamer is natuurlijk bedoeld om in te spelen, het is dan ook niet zo dat deze kamer ten alle tijden netjes hoeft te zijn. Het gaat meer om de opbergruimte en de moeite die je moet doen om elke keer weer alles in een hoek te schuiven. Dat kost namelijk heel veel tijd…

Beperk accessoires en hebbedingetjes

Het is heel leuk om voor de kinderkamer accessoires en een inrichting te kopen. Je kan helemaal losgaan op schattige en leuke hebbedingetjes. Echter zorgen deze troepjes ervoor dat er nog meer chaos ontstaat in de kamer! Het beste is om je te beperken tot maar een paar accessoires of leuke hebbedingetjes. Zo hou je het leuk voor jezelf en je kids.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Opbergruimte. Dat is het heilige woord bij een kinderkamer. Het geldt trouwens wel voor het hele huis. Zonder opbergruimte zou alles een chaos worden. Zorg dat je kastruimte in de kinderkamer hebt. En opbergboxen. Je hebt allerlei handige systemen in de winkel. Ruime dozen of bakken scheppen orde in de chaos. Misschien krijg je je kinderen zo ver om even alles in de dozen te doen aan het eind van de speeldag. Weg zijn je zorgen om de rommel!

Vaste plek voor spullen

Geef een vaste plek aan spullen. Dit is niet alleen handig voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Zo weet je precies waar alles staat of ligt. Een opbergdoos voor de poppen, een opbergdoos voor duplo of lego et cetera. Zo schuif je alles aan het eind van de dag lekker de doos in.

Grote schoonmaak, met een kritische blik

Ondanks dat je misschien een strak regime hebt neergezet, is de kinderkamer vaak in no-time gevuld met prularia. Een tip is om een keer per maand of elke paar maanden met je kids door de spullen heen te gaan. Ga met een kritische blik de spullen langs en bepaal samen wat kan blijven en wat weg kan. Soms zijn ze al te oud voor bepaald speelgoed bijvoorbeeld. Zorg dan dat je die weggeeft aan iemand anders! Zo maak je een ander ook blij.

Hou de kledingkast netjes

Dit klinkt misschien heel logisch, maar zorg ervoor dat de kledingkast netjes blijft. Zo kunnen je kinderen en jijzelf alles terugvinden. En zo zal het ook niet zo zijn dat de kledingkast uitpuilt van het speelgoed en dat de kleding ergens anders in de kamer opstapelt. Als je orde schept in de kledingkast, dan heeft dan invloed op de rest van de kinderkamer. Geen rondslingerende kleding meer!

Woonmooier.nl
Logo