Hoe handig is een prullenbak met vakken voor recyclen?

Met een prullenbak met 2 of 3 vakken is afval scheiden nog nooit zo makkelijk geweest. Bepaal zelf welk vak je voor welk afval gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld 1 vak voor GFT, 1 vak voor papier en 1 vak voor restafval. In dit artikel nemen wij je mee in de soorten prullenbakken 3 vakken van dit moment en hoe jij ze kunt indelen. Door een prullenbak met vakken te kiezen, kies je voor gemak en draag je een steentje bij aan het milieu.

Drie vakken prullenbak

Een prullenbak is onmisbaar in elk huishouden. Kies voor een drie vakken prullenbak waarmee je het milieu een gunst doet. Met een duo prullenbak kun je makkelijk en snel twee soorten afval van elkaar scheiden zoals restafval en GFT.

prullenbak met 3 vakken
Brabantia afvalemmer Bo Touch Bin pine green

Trio prullenbak

Heb je meer afval om te scheiden? Een vuilbak met 3 verschillende vakken zorgt ervoor dat je zelf kiest welk afval je scheidt. Denk aan de meest voorkomende afvalsoorten zoals restafval, GFT en karton. Benieuwd naar de verschillende soorten prullenbakken? Lees dan snel verder.

Pedaalemmer

De pedaalemmer is de bekendste prullenbak die er bestaat. Het is simpel, handig in gebruik en eenvoudig te openen door met je voet het pedaal in te drukken. Doordat je de verschillende compartimenten los van elkaar kunt openen, voorkom je nare geurtjes die zich verspreiden. Ideaal voor het scheiden van twee soorten afval zoals groenafval en restafval of drie soorten zoals groenafval, plastic en restafval.

Touch

Niets is zo fijn dan een prullenbak die je niet steeds hoeft te openen. Als je veel hebt om weg te gooien is de touch prullenbak ideaal. De touch prullenbak open je op een eenvoudige manier door de deksel in te drukken. Fijn voor als je de tijd wilt nemen met het scheiden van afval.

Sensor

De derde soort prullenbak opent door middel van een sensor wat ideaal is wanneer je je handen vol hebt. De deksel van de prullenbak sluit automatisch na een paar seconden. Daarnaast kun je deze ook langer open laten staan door op de ‘open’ knop te drukken. Handig en hygiënisch.

Woonmooier.nl
Logo