Hoe creëer je een ideale badkamer?

De badkamer is een fijne plek om je even in terug te trekken. In de badkamer kan je je wassen, poets je je tanden en zorg je ervoor dat je lichaam weer schoon wordt! Het is heerlijk als je hier wat meer ruimte voor hebt. Niet alleen ruimte in tijd maar ook vooral letterlijk meer ruimte! Zo kan je optimaal genieten van een rustmoment op de dag. Er zijn veel opties om een ideale badkamer te creëren en zo heeft iedereen zijn of haar eigen smaak. Maar er zijn wel een aantal dingen die in ieder geval in een ideale badkamer moeten zitten! Lees je mee?

Inloopdouche is ideaal

Aangezien je de badkamer natuurlijk vooral als plek hebt om je te wassen, is het van belang om hierin te faciliteren. Het allerbelangrijkste van een badkamer is een douche. Tegenwoordig is het helemaal hip on een walk in shower te hebben. Je kan dan een douche plaatsen met een stuk glas ervoor zodat niet de hele badkamer nat spettert. Ideaal! Bovendien ziet het er strak uit, want je kan de tegels van de vloer en want gewoon door laten lopen, zonder onderbreking vanwege de douchecabine.

Wastafel(s)

Ook gebruik je de badkamer om je tanden te poetsen en je gezicht te wassen. Of je gebruikt hem als man om je baard te scheren en als vrouw om make-up op te doen. Daarvoor heb je natuurlijk een wastafel nodig met spiegel. Heb je wat meer ruimte? Kies dan voor een dubbele wastafel. Zo heeft ieder zijn eigen domein. Het is handig om een kastje onder de wastafel te laten bouwen, zodat je hier wat spullen in op kan bergen.

Spiegel en verlichting

Zorg voor een grote spiegel, eventueel met verlichting om helder te kunnen zien. Je kan ook een spiegel nemen met een kastje erachter waar je spullen in kwijt kan. Wat ook een mooie optie is, is om een spiegel te kopen waar de verlichting in verwerkt zit! Dit kan wel iets hoger oplopen in de kosten. Maar als je de mogelijkheid hebt is het zeker een aanrader!

Badderen in bad

Hou je van badderen? Dan kan er in een ideale badkamer natuurlijk geen bad ontbreken. Je kan gaan voor een simpel bad, maar je kan natuurlijk kiezen voor een bubbelbad. Dit is heel fijn als je weet dat je er veel gebruik van zal maken! Zo heb je opties om heerlijk tot rust te komen. Steek wat kaarsjes aan of luister naar rustige muziek. Een fijne, ontspannen avond heb je dan gegarandeerd!

Lekker luxe

Als je de optie hebt om het nog wat luxer aan te pakken, dan kan je natuurlijk helemaal losgaan met andere opties. Kies bijvoorbeeld voor vloerverwarming. Heerlijk als je uit bad of douche stapt en de warmte onder je voeten voelt. En je kan ook wat extra luxe toevoegen in de meubels of het merk van het sanitair. Er zijn ontzettend veel mooie merken die een luxe uitstraling hebben en je badkamer tot een fijne plek maken.

Woonmooier.nl
Logo