Hét beste stappenplan voor het opmaken van je bed

Er wordt wel eens gezegd dat mensen die hun bed opmaken, vaker beter georganiseerd zijn. Dit zou een reden kunnen zijn om van het opmaken van je bed een dagelijks ritueel te maken maar er is nog een andere zeer goede reden te benoemen. Je bent nooit alleen in bed. Dit is ook het geval als je partner al is opgestaan. Dit laatste feit is dan ook de meest belangrijkste reden waarom we hier het beste stappenplan voor het opmaken van je bed delen. Het bed opmaken is iets meer dan je dekbedovertrek rechttrekken zodat je bed er weer mooi en uitnodigend uitziet.

Wanneer is jouw bed zo comfortabel mogelijk?

Elders op deze website hebben we inzichten met je gedeeld hoe je jouw bed zo comfortabel mogelijk kunt maken. De reden om hier zoveel aandacht aan te besteden, is eenvoudig. Gemiddeld brengen we zo’n 8 uur per dag in bed door. Veel mensen zouden hier zelfs graag één of meerdere uurtjes aan vast plakken! Een goede nachtrust is dan ook zeer belangrijk om je lichaam en geest van nieuwe energie te voorzien en je innerlijke “batterij” op te laden. Het goed opmaken van je bed, bevordert je nachtrust. 

Waarom je nooit alleen bent in bed

Naast de bovenstaande voordelen is het goed om te realiseren dat je altijd in een goed gezelschap bent in bed, of beter gezegd: met een groot gezelschap. In je bed kroelt het immers van huisstofmijten. Dit zijn minuscule beestjes die je zeker niet tot last zullen zijn maar van de ontlasting van deze beestjes kun je wel last hebben als je allergisch bent hiervoor. Hierdoor kunnen immers problemen aan je luchtwegen ontstaan. Dit is ook een belangrijke reden waarom het meteen dichtklappen van je bed geen goede keuze is. Je kunt in dit geval ook té georganiseerd zijn.

Stappenplan om op de best mogelijke manier je bed op te maken    

  1. Klap na het opstaan je bed zover mogelijk open en zorg voor voldoende ventilatie. Je bed kan drogen van het transpiratievocht waardoor de toename van huisstofmijten beperkt wordt. Laat dit enige tijd zo liggen. 
  2. Haal het bed af en stop het gebruikte beddengoed direct in de wasmachine
  3. Leg een schone matrasbeschermer op bed.
  4. Plaats een schoon hoeslaken op het bed. Je kunt dit hoek voor hoek doen op een dusdanige manier dat het hoeslaken op iedere plek (ook langs de zijkanten) strak om het matras zit.
  5. Schut het dekbed op en stop deze in het hoeslaken. Dit doe je door de punten van de korte zijde te pakken als je met je handen in de binnenstebuiten gekeerde hoeslaken zit. Op deze manier komt de hoeslaken precies op de juiste manier om het dekbed heen te zitten.
  6. Leg het dekbed op het matras en stop de instopstrook aan de achterkant onder het matras.
  7. Voorzie de kussens nu van een kussensloop en het bed is weer klaar voor gebruik.

Hoeveel beddengoed heb je nodig?

Hoewel beddengoed prima te wassen is, is het zeker wel verstandig om voldoende reserve voorraad in de kast te hebben. Nu je weet dat hygiëne enorm belangrijk is in je bed, begrijp je ook dat het regelmatig verversen hiervan zeer belangrijk is. Daarnaast wil je zelf ook wel wat afwisseling hierin. Er is eigenlijk geen enkele reden om hierop te bezuinigen, zeker niet als je weet dat je een mooi dekbedovertrek van een uitstekende kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs worden aangeboden. Een goede nachtrust is toch onbetaalbaar voor iedereen?

Woonmooier.nl
Logo