Haal het seizoen in huis: de leukste herfstdecoraties

Het is bijna zover, de herfst begint. Dat betekent dat de lange dagen voorbij zijn en het huis sfeervol gemaakt kan worden met kaarsjes. Maar ook met leuke herfstdecoratie! Herfstversiering hoef je niet per se te kopen, je kunt herfstdecoratie ook zelf maken. Tips over leuke DIY herfstdecoratie en goedkope herfstversiering voor binnen in huis, lees je in dit artikel.

Gebruik kleur

De blaadjes vallen van de bomen. Ga eropuit en proef de herfstkleuren. Rood, oranje, geel en bruin zijn typische herfstkleuren. Laat deze warme kleuren terugkomen in je accessoires om de herfst al simpel in huis te halen. Wat dacht je van kussens of kleedjes in deze print? Koper en goud laat zich goed combineren bij de warme herfstkleuren.

Natuurlijke materialen

Helemaal passend bij het herfstinterieur zijn natuurlijke materialen. Trek ook hiervoor er gerust op uit en laat je creativiteit zijn gang gaan. Naast de herfstkleuren kun je hierin ook de natuurlijke tinten zoals wit en groen naar voren laten komen. Lang niet gek, een mooie houten stok met daaraan leuke accessoires zoals kaarshouders.  

Pompoenen

Wat ook typisch bij de herfst hoort: pompoenen! Pompoenen in verschillende kleuren die je zowel binnen als buiten kan plaatsen. Of maak je eigen DIY herfsttafel en vul je tafel met gevonden spullen uit het bos. Zo laten kastanjes en dennenappels zich ook leuk combineren op een mooie schaal met bijvoorbeeld pompoen. Dit kun je zelf maken. Koop bijvoorbeeld een goedkoop lichtsnoer die je om de pompoen en/of tussen de dennenappels heen wikkelt. Zo heb je een simpel en goedkoop DIY herfstproject! Ook leuk voor de kids, want zij mogen mee speuren in het bos. Tip: net iets anders, gebruik een etagère om je herfstdecoraties op te plaatsen.

Kinderprojecten

Zijn je kinderen nog niet klaar na het speuren in het bos? Ga dan creatief met ze aan de slag. Maak zelf herfstversieringen door bijvoorbeeld kransen of slingers te maken van je verzamelde spulletjes. Kastanje en eikelfiguurtjes laten zich ook niet moeilijk maken. Iets te hoog gegrepen voor de kids, maar hoe leuk is deze:

Glaswerk

Glaswerk zoals vazen en flessen laten zich ook leuk vullen met herfstitems zoals bladeren en kastanjes. Je kunt ook voor niet veel geld bij onder andere de xenos en de action glazen stolpen kopen. Vul de stolp met een laagje mos en plaats er daarna herfstdecoraties in. Gekochte herfsdecoraties zoals kleine figuurtjes van een ree of een vos zijn natuurlijk leuk. Maar hier kun je ook bijvoorbeeld je zelfgemaakte kastanje en eikelfiguurtjes in plaatsen. Je project komt mooi uit door ook hier een lichtsnoer in te plaatsen. En handig, want in de winter verander je het hele tafereel gewoon naar kerst!

Kaarsen

Nu de dagen korter worden hebben we weer meer behoefte aan licht in huis. Licht en sfeer creëer je simpel met leuke kaarsen. Plateautjes op bijvoorbeeld een mooie schaal, met kaarsen en daaromheen dennenappels, doen het helemaal goed als herfstdecoratie. Zoals hierboven benoemd zijn er een aantal kleuren die zich goed lenen voor de herfst. In deze kleuren heb je ook leuke kaarsen of kaarshouders.

Woonmooier.nl
Logo