Handige tips voor een schoner huis!

Om mooi te wonen is een schoon huis ook zeker van belang. Voor veel mensen is het schoonmaken van hun huis niet per se het meest favoriete klusje maar het is wel iets waar je helaas niet onderuit komt. In dit artikel lees je een aantal tips die je kunt toepassen voor een schoner én dus een mooier huis!

Maak een goede planning

Een goede planning hebben is voor veel dingen in het leven belangrijk, het kan je namelijk helpen om gestructureerd taken uit te voeren. Ook voor het schoonmaken van je huis is het geen gek idee om gebruik te maken van een planning. Maak bijvoorbeeld een schema met daarop per dag een aantal taken. Door verschillende taken te verspreiden gedurende de week of maand, zorg je ervoor dat het huishouden behapbaar blijft. Bestaat je gezin uit meerdere personen zorg dan ook dat je de taken onderling goed gaat verdelen.

Gebruik de juiste producten

Fijne en goede producten aanschaffen voor het schoonmaken van je huis is ook zeker belangrijk. Het schoonmaken van je huis gaat een stuk plezieriger met goede producten zoals een fijne stofzuiger, een goed werkende dweil en lekkere schoonmaakmiddelen. Kies bijvoorbeeld voor een goede stofzuiger, op de website van de Consumentenbond vind je een overzicht met bijvoorbeeld de beste stofzuiger zonder zak. Het kan geen kwaad om te investeren in goede producten waarmee je jarenlang je huis schoon kan houden.

Ruim regelmatig op

Een huis vol spullen dat niet is opgeruimd wordt al gauw één grote chaos en al heel snel raak je het overzicht kwijt. Zorg daarom dat je regelmatig je huis opruimt en zorg er ook voor dat er geen spullen rondslingeren. Creëer vaste plekken in huis voor verschillende soorten spullen, zodat ook iedereen binnen het gezin weet waar iets hoort. Daarnaast is het ook verstandig om zo nu en dan kritisch door je spullen te gaan, vaak gebruik je veel spullen niet meer en ligt het alleen maar in de weg. Een opgeruimd huis maakt ook een stuk beter schoon, een vloer vol met spullen stofzuigt met je zakloze stofzuiger echt niet prettig!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Tot slot heeft een huishouden altijd spullen, van keukengerei tot aan boeken. Een opgeruimd en schoon huis heeft daarom ook voldoende opbergruimte nodig. Heb je niet voldoende opbergruimte dan wordt je huis alsnog een chaos. Ga slim om met de ruimte in huis, maak bijvoorbeeld een kast onder de trap, schaf platte opbergboxen aan voor onder het bed of creëer extra kastruimte onder je schuine dak. Hoe minder spullen er liggen, hoe opgeruimder en schoner je huis blijft!

Woonmooier.nl
Logo