Handige tips voor de indeling keuken(kastjes)

Als je de keuken indeelt, dan is het van belang dat je dat op een logische manier doet. Je hebt geen zin om elke keer op zoek te gaan naar bepaalde dingen. Al helemaal als je iets vaak gebruikt, is het onhandig als je eerst een uur moet zoeken. Als je de keukenkastjes gaat indelen, is het goed om eerst te kijken naar hoe de keuken zelf is ingedeeld. En ook hoeveel ruimte je nou eigenlijk hebt.

Bij het fornuis

Bij het fornuis is het handig om in het dichtstbijzijnde kastje de kruiden te hebben. Zo moet je vaak bij gerechten nog peper en zout toevoegen bijvoorbeeld. Als je dit binnen handbereik hebt, scheelt dat veel tijd. Ook kan je het beste een haakje bij het fornuis hebben voor de ovenwanten. Zo kan je die direct pakken als je iets uit de oven wilt halen.

Indeling kruidenkastje

Het kruidenkastje kwam net al even voorbij. Vaak hebben mensen een bonte verzameling aan kruiden. Je gebruikt het af en toe en je hebt gelijk een potje staan die nog lang meegaat. Deel de kruiden zo in, zodat je vooraan de kruiden hebt die het meest gebruikt. Gebruik je de andere kruiden maar een enkele keer? Zet deze dan erachter of op een plank hoger. Zo raak je niet in de war.

Je kan de potjes in een bakje zetten om ze bij elkaar te houden. Zo wordt het minder snel rommelig in het kruidenkastje en heb je een beter overzicht. Je schuift het bakje zo van de plank en kan van boven kijken welke kruiden erin zitten.

Snijplank en messen

Zorg dat je bij het snijgedeelte een mes en de snijplank in de buurt opbergt. Zo kan je die in no-time tevoorschijn halen. Ben je bang voor de grote messen in de la? Bewaar ze dan in een snijblok of hang ze aan een magneetstrip aan de muur. Zo ben je er ook zeker van dat kleine kinderen er niet bij kunnen!

Glazen, bekers en borden

Een vaste plek voor glazen, bekers en borden is heel handig. Dit zijn de items die je waarschijnlijk het meest gebruikt! Zorg dat de spullen die je het meest gebruikt op de eerste planken hebt staan. Zo hoef je niet al te veel moeite te doen om ze te pakken. Heb je een leuk kerstservies of een servies voor een speciale gelegenheid? Berg deze dan bovenin op. Je gebruikt deze veel minder vaak! Als je een mooie vitrinekast hebt, dan kan je het servies ook daar mooi in opbergen.

Apparaten in een kleine keuken? Zet alleen neer wat je echt nodig hebt

Apparaten zoals een sinaasappelpers of een bakmachine zijn erg handig en staan vaak mooi te pronken in een keuken. Wel nemen ze veel ruimte in beslag. Zorg dat je deze apparaten hoog opbergt in de kasten. Of juist erg laag. Als je een kleine keuken hebt, dan kan je er ook voor kiezen om deze op te bergen in de schuur! Zo haal je de apparaten alleen tevoorschijn als je deze nodig hebt. Dan kan de kleine ruimte beter benutten voor het broodnodige, zoals een waterkoker en koffiezetapparaat.

Woonmooier.nl
Logo