De leukste Halloween decoratie

Halloween wordt steeds vaker gevierd in Nederland. Daarom zijn Halloween spullen in steeds meer winkels in Nederland te koop. Maar leuke Halloween decoratie kun je ook zelf maken! In dit artikel geven we tips voor de leukste Halloween versiering.

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag die wordt gevierd op 31 oktober. Van oorsprong is het een feest wat gevierd wordt in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De huizen worden versierd (van het hele huis tot slechts wat Halloween artikelen) en kinderen gaan verkleed langs de deuren. Sommige mensen pakken voor de versiering van het huis echt groots uit! Vanuit de geschiedenis is het een feest dat door de Kelten werd gevierd.

DIY: de leukste decoratie om zelf te maken

De aankleding van het huis doe je natuurlijk met leuke Halloween decoratie. Als je een beetje creatief bent, kun je met goedkope spullen zelf aan de slag. Heb je al eens aan deze leuke DIY ideeën speciaal voor kinderen gedacht?

Pompoenslinger

Teken pompoenen op oranje stevig papier (of karton) en knip deze uit. Maak een gaatje in de bovenkant en rijg de pompoenen aan een touw. Zo simpel kan het zijn! Je kinderen kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag met het tekenen en knutselen van pompoenen.

Pompoen van borden

Koop een aantal kartonnen borden. Verf deze oranje en teken hier een gezichtje op. Knutsel vervolgens met groen een steeltje en plak deze aan de bovenkant van het bord. Je kunt deze pompoenen ophangen, voor het raam zetten of je maakt er net als hierboven een slinger van.

Mummies

Geen probleem met een beetje troep? Dan kun je ook nog met schilderstape aan de slag. Als je dit een dag laat zitten, kan het er weer afgehaald worden zonder lijmresten achter te laten. Je kunt hier bijvoorbeeld een mummie van maken. Plak de schilderstape op de voordeur en teken hier vervolgens een eng gezicht op (of gebruik gekleurd/zwart karton om het gezicht te maken).

Pompoen versieren

Traditioneel kennen de meeste mensen wel de pompoenen met de uitgesneden gezichtjes (vaak met licht). Zet er een waxinelichtje achter en je hebt namelijk gelijk een spooky effect. Het uithollen en uitsnijden van de pompoen is wel even een karweitje. Het maken en uithollen van de pompoen is dan ook niet echt knutselen met de kids. Maar je kunt ook gaan voor iets anders dan anders. Schilder de pompoenen bijvoorbeeld wit, voor spookpompoenen.

Spinnen

De angst voor spinnen is nog steeds één van de meest bekende angsten. Spinnen en ook spinnenwebben, horen dan ook echt bij Halloween. Je kunt kant en klare spinnen en spinnenwebben kopen en deze her en der voor en in je huis hangen. Wil je zelf lekker aan de slag? Dan kun je met zwart garen zelf een web maken.

Spoken

Grote en kleine spookjes kun je zelf maken met witte lakens/doeken. Stop een klein beetje vulling (bijvoorbeeld een oude sok) in de bovenkant, vouw het laken hier vervolgens omheen en maak de vulling met een touwtje vast zodat er een hoofdje zichtbaar wordt. Oogjes erop tekenen en klaar! Je kunt ze her en der door het huis hangen, maar je kunt ze ook aan een slinger hangen. Hang de slinger buiten en met een beetje geluk bewegen de spookjes ook nog eens in de wind. Bewegende spookjes, hoe creepy is dat?

Tekenen op de ramen

Maak een raamtekening of maak een tekening op de spiegel. Je gebruikt hiervoor krijtstiften. Krijtstiften zijn in allerlei kleuren te koop en op waterbasis, dus je wast de tekening gemakkelijk weer van de ramen af. Maak de tekening zo eng als je zelf wilt; van zwarte vleermuizen tot spinnen. Wil je het helemaal spannend maken? Vergeet dan niet om een rode stift aan te schaffen en maak het extra creepy door her en der bloed toe te voegen, bijvoorbeeld aan de tandjes van de vleermuis.  

Decoratie kopen

Slingers

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende manieren om een Halloween slinger te maken. Ben je niet zo creatief? Gelukkig zijn er ook her en der leuke slingers te koop.

Kaarsen

Kaarsen maken je huis vaak gezellig, maar kunnen ook gebruikt worden om een spooky sfeer te creëren. Gebruik zwarte kaarsen voor een extra griezelig effect. Plaats ze in kandelaars in verschillende vormen en maten.

Vleermuizen

Vleermuizen kun je zelf maken van zwart karton, maar je kunt ze ook kopen. Afhankelijk van waar je de vleermuizen voor wilt gebruiken, koop je vleermuizen gemaakt van papier of rubber. Hang ze bijvoorbeeld voor het raam, of plak de papieren vleermuizen op de voordeur.

Een lichtbak

Ook stoer is een lichtbak waar je een spooky tekst op plaatst. Je kunt de lichtbak als middelpunt van de tafeldecoratie gebruiken. Vervolgens versier je de lichtbak met andere decoratie. Je kunt de tafeldecoratie zo groot maken als je zelf wilt; denk bijvoorbeeld aan pompoenen, herfstbladeren, spinnenwebben of spookjes.

Heksen

Halloween wordt ook wel ‘heksennacht’ genoemd. Natuurlijk horen er dan ook heksen bij de decoratie! Je kunt hiervoor een heksenbezem aanschaffen. Heksenbezems kun je vinden in bij de Halloween feestartikelen, maar ook bij sommige tuinwinkels (gebonden takkenbezem). Je kunt deze bezem leuk gebruiken als basis van de decoratie. Hang deze bijvoorbeeld voor het raam en hang aan de bezem andere Halloween items/decoratie.

PS: Zoek je op een webwinkel? Zoek dan naar feestartikelen voor Halloween. Zeker dat je dan van alles kunt vinden om je huis mee te versieren!

Andere tips

Herfst

Halloween is ook een teken van de herfst, te zien aan bijvoorbeeld de pompoenen. Het is dus ook leuk om al je kleine versieringen op te leuken met herfstbladeren. Struin eens een dagje door het bos op zoek naar mooie grote bladeren en gebruik deze als decoratie. Hier lees je meer over herfstdecoratie voor je huis.

Hergebruik

Veel van de spullen zoals kaarsen, pompoenen en herfstbladeren kun je weer gebruiken als herfstdecoratie. Dat wat je niet kunt gebruiken, stop je simpelweg in een grote doos en bewaar je voor volgend jaar!

Woonmooier.nl
Logo