Haal meer uit je huis met een dakopbouw of dakkapel

Er zijn meerdere manieren om bij jou thuis voor meer ruimte te zorgen. Inderdaad: je kunt ruimte bijbouwen. Veel mensen denken dan direct aan een aanbouw. Dat is logisch, maar er zijn ook andere manieren die voor een heerlijke hoeveelheid extra ruimte zorgen en die een stuk minder kostbaar zijn. Heb je wel eens een dakopbouw of dakkapel overwogen? Met een dakkapel of dakopbouw zorg je met een relatief geringe investering voor veel meer ruimte. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Maak meer van die zolder

Veel huizen zijn voorzien van een zolder. Hoe ziet jouw zolder eruit? Woningen die standaard zijn voorzien van een riante zolder, gebruiken deze vaak als slaapkamer, hobbykamer of kantoor. Maar wat nu als jij, net als zoveel anderen zo’n ‘net niet zolder’ hebt. Met een net niet zolder bedoelen wij een zolder die over veel potentie beschikt en met wat aanpassingen geschikt zou kunnen zijn als functionele extra kamer.

Dat je nog niet alle mogelijkheden uit die zolder haalt, heeft waarschijnlijk te maken met het schuine dak, waardoor er net niet genoeg ruimte is om deze kamer echt goed in te richten en je vrij te kunnen bewegen. Dit hoeft overigens niet alleen bij een zolder een probleem te zijn. Wie een slaapkamer heeft met een schuin dak, kan tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Een voordelige dakkapel

Heb je wel eens het plaatsen van een dakkapel overwogen? Een dakkapel is relatief compact, maar zorgt voor enorm veel functionele ruimte. Het plafond wordt verhoogd en er ontstaat extra diepte in de kamer, waardoor er veel extra vierkante meters beschikbaar komen. Ineens kun je wel dat bed, bureau of kast plaatsen zoals je altijd al wilde doen. Bovendien kunnen specialisten zoals Ruiter Dakkapellen je zeer goed geprijsde prefab dakkapellen leveren. Dit zijn dakkapellen die al vrijwel compleet worden afgeleverd. Na het uitzagen van het dak, kan zo’n dakkapel snel worden geplaatst en afgewerkt. Dit scheelt tijd en dus geld.

Extra ruimte in de hoogte

Een aanbouw is niet voor iedereen een mogelijkheid. Kun of wil jij niet uitbouwen, of heb je niet op de begane grond maar juiste op de bovenste verdieping extra ruimte nodig? Wat dacht je dan van een dakopbouw? Een dakopbouw kun je zien als het verlengde van een dakkapel. Deze zorgt voor nog meer ruimte en een zeer fraaie uitstraling. Zo kun je ook een persoonlijk tintje aan je woning geven.

Een dakopbouw komt in verschillende soorten. Misschien ben je bekend met een dakopbouw op een plat dak, waar als het ware een nieuwe verdieping op wordt gebouwd. Het is echter een misvatting dat een dakopbouw alleen mogelijk is bij platte daken. Voor schuine daken zijn er passende opbouwen. Ook bij een schuin dak kan een dakopbouw namelijk zorgen voor een enorme ruimtewinst. Hiermee is het echt mogelijk om bijvoorbeeld een geheel nieuwe ruimte te creëren.

Meer ruimte zonder te verhuizen

Kom je een kamer tekort, maar wil je niet verhuizen? Misschien is een dakopbouw dan de ideale oplossing voor jou. Bij een dakopbouw voor een schuin dak, kun je kiezen uit een dakopbouw met een nokverhoging of met een verlengde nok. Een dakopbouw met verlengde nok wordt aan een enkele schuine zijde van het dak geplaatst. Vanaf het middelpunt van het dak loopt het dak niet naar beneden, maar dankzij de opbouw wordt de stijgende lijn van de andere dakzijde verlengd. Een nokverhoging verhoogt het dak aan beide zijden, waardoor het plafond van de gehele bovenetage wordt verhoogd, of er zelfs een compleet nieuwe verdieping kan worden gecreëerd.

Woonmooier.nl
Logo