Haal de wereld in huis

De laatste tijd hebben we wat vaker in huis doorgebracht en daardoor is de behoefte om het thuis gezellig te maken nog groter geworden. Zowel het huis als de tuin wordt kritisch bekeken en geüpdatet waar nodig. Misschien heb jij ook zin om je huis te restylen, maar weet je niet precies waar je voorkeur naar uitgaat?

Reisgevoel thuis

Een trend die we de laatste tijd steeds meer zien, zijn de ‘wereldse invloeden’. Niet helemaal nieuw, maar wel erg in trek de laatste tijd. Misschien ook wel omdat iedereen wat minder kan reizen naar alle uithoeken van de wereld. Denk maar aan het gezegde: ‘Als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan…’. We halen de wereld dan dus gewoon in huis. Het resultaat is dat meubels uit Scandinavië moeiteloos worden gecombineerd met accessoires uit Azië en Afrika. Het kan daardoor zomaar gebeuren dat je een mix van verschillende stijlen in een interieur ziet. Bijvoorbeeld katoenen kussens en webbing meubels van licht hout. Ook Japandi is een wereldse stijl.

Tropische sferen

Aan de muur zien we schilderijen en afbeeldingen met een buitenlands tintje. Dat kan een tropisch strand zijn, maar net zo goed een vrouw die getooid is met sprekende Afrikaanse kleuren. Met de kachel op een hoge temperatuur lijkt het dan alsof je zelfs in de winter in je eigen huis op vakantie bent. Misschien gelijk een mooi moment om eens de energievergelijker te doen om te kijken of die stookkosten niet al te veel in de papieren gaan lopen. Een warm en comfortabel huis is lekker, maar het is niet de bedoeling dat je te veel betaalt. Daarbij is het misschien gelijk een goed idee om eens te kijken hoe groen je energie is.

Groen hoort er bij

Over groen gesproken, in die wereldse stijl horen natuurlijk ook allerlei planten uit de verschillende windstreken. Planten zorgen namelijk ook voor een schone lucht in huis en verbeteren de akoestiek. Met bijvoorbeeld een olijfboompje in huis haal je ook de mediterrane sfeer binnen. In de zomer kun je hem ook op je terras of balkon zetten. Ook de Kentia palm geeft een vakantie-achtige sfeer. En natuurlijk zijn de kamerplanten met de grote bladeren erg trendy, bijvoorbeeld de Monstera die ook wel de gatenplant wordt genoemd.

Wereldse accessoires

Als je speciale accessoires zoekt om die wereldse sfeer in huis te brengen, kijk dan eens op het internet bij de etnische webshops. Vaak kopen zij rechtstreeks op lokale markten of bij plaatselijke groothandels. Het is een uitstekende manier om een bijzonder vloerkleed of ander accessoire op de kop te tikken. Vooral als je kiest voor materialen met een bohemien look, dan creëer je zeker een buitenlandse sfeer. Ook materialen zoals rotan, bamboe, katoen of linnen dragen hieraan bij.

Benadruk het reisthema

Accessoires met een reisthema doen het ook altijd goed in een wereldse sfeer. Voor de tuin een paal met plaatsnamen met afstanden erbij, dat staat natuurlijk geweldig. Vazen in de vorm van schelpen of iets anders uit de natuur zorgen binnen voor dat reissfeertje en die globe, wereldkaart of dat mooie reisboek maken het geheel af.

Woonmooier.nl
Logo