Groen in andere vazen

Het staat zo gezellig: plantjes en bloemen in huis! Maar ben jij ook een beetje klaar met de ‘standaard’ vazen? In dit artikel nemen we je mee in groen in andere vazen. Leuke DIY ideeën zodat je echt iets unieks hebt, maar ook vaasjes die net even iets anders zijn.

Groenlaboratorium

Je eigen groenlaboratorium. Dat klinkt gaaf toch? En het is echt niet zo moeilijk als je denkt. Er zijn tegenwoordig leuke vazen te koop waarbij je de indruk krijgt dat je een heus plantenlaboratorium hebt. Tip: combineer verschillende maten (hoogte en breedte) voor een speels effect.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze koperen buisjes?

Voor deze reageerbuisjes hoef je niet eens veel plek te hebben, want je hangt ze zonder moeite aan de muur.

Combineer de dunne reageerbuisjes met stoere apothekersflessen. Deze flessen hebben een vintage look, die goed past bij een industriële stijl.

Wat ook perfect past bij je plantenlaboratorium, is een maatfles. Kleine glazen maatflessen kun je gemakkelijk combineren met andere vaasjes zoals reageerbuisjes. Je kunt ook kiezen voor een grote maatfles, die als eyecatcher dient.

Verfdip

Deze DIY is simpel, snel en leuk! Je maakt zo geheel unieke glazen vazen, met de kleuren die jij wilt. Je kunt het natuurlijk gebruiken op glazen vazen, maar ook op glazen flessen (uniek en speels door de verschillende hoogtes en maten). Verf je ze helemaal of ga je toch voor het dippen? Wees creatief!

Macramé

Voor de creatieveling onder ons: macramé. Deze DIY is iets moeilijker dan de verfdip, maar niet minder leuk. Macramé is een oude handwerktechniek, die vooral bestaat uit knopen leggen. Door het leggen van de knopen komt er een patroon. Macramé is niet alleen leuk om te doen, je kunt er ook leuke en bruikbare spulletjes van maken. De keuze is reuze in stoere en unieke macramé plantenhangers.

Kies je voor het maken van een plantenhanger met plankje zodat ook jouw vaas of pot volledig tot zijn recht komt? Een tutorial kun je hier vinden.

Of ga je voor een macramé plantenhanger die het potje volledig omvat? Hier kun je een tutorial vinden.

P.S. Niet zo creatief? Macramé plantenhangers zijn gelukkig ook gewoon te koop.

Hangende planten

Met de DIY macramé hangers heb je natuurlijk ook hangende planten. Maar binnen deze categorie zijn er nog genoeg andere opties. Ook handig als je niet veel ruimte hebt.

Hanger voor het raam

Deze hanger is speciaal voor bij het raam. Door het gebruik van zwart metaal geeft het een industriële look. Weg met de pottenkijkers, behalve naar je mooie bloempotten dan 😉

Schalen

Deze schalen hebben ook wel wat weg van de macramé hangers, want ze zijn er in verschillende varianten. Zo is deze weliswaar van metaal en heeft deze een wat industriële look, ze zijn er bijvoorbeeld ook in boomstamhout voor de landelijke look.

Aardappelkratjes

Super gaaf, deze aardappelkratjes die je kunt gebruiken als plantenhanger. Weer iets heel anders dan de gewone vazen. En ben je creatief? Probeer het dan eens zelf!

Wees creatief!

Er zijn echt veel leuke dingen te bedenken die je zelf kunt maken. Laat je creativiteit los en probeer zelf dingen uit met materialen die je nog hebt liggen. Zo maak je bijvoorbeeld zelf een ‘kroonluchter’ van ijzerdraad. Maak een wiel van ijzerdraad die je aan een stuk of vier strengen hangt zodat hij aan het plafond kan hangen. Gebruik touw of ijzerdraad om allerlei kleine flesjes (zoals olie- of parfumflesjes) aan op te hangen. Je creativiteit kan ontoereikend zijn. Succes!

Woonmooier.nl
Logo