Geur in huis neutraliseren? 8 manieren om dat te doen!

Last van een vieze lucht in huis? Dat kan gemakkelijk gebeuren, bijvoorbeeld als er huisdieren zijn of als er gerookt wordt in huis. Gelukkig zijn er manieren om geur te neutraliseren. Jij wilt toch ook de vieze geur verwijderen? In dit artikel geef ik 8 tips om geur te neutraliseren in je huis.

Voedingswaren

Om geurtjes te verwijderen beginnen we met voedingswaren. Heb je last van echte stank in huis? Dan zullen deze tips van voedingswaren niet helpen. Deze tips zorgen ervoor dat je huis een frisse geur heeft, maar houden echte stank niet tegen.

Citroen

Citroen wordt in verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit komt omdat de citroen geurtjes opneemt. Het is dus een geurvreter! Snijd een citroen in verschillende stukken en plaats deze stukjes citroen op verschillende plekken n je huis.

Munt

Munt neemt weliswaar de nare luchtjes niet weg, maar het maskert de luchtjes wel. Je moet natuurlijk wel zelf van de geur van munt houden. Door de munt te kneuzen komt er sneller meer geur vrij.

Kaneel en vanille

Combineer een kaneelstokje met een vanillestokje en plaats deze in heet water. Je kunt het ook in gewoon water leggen en dan op een plek plaatsen waar het water gemakkelijk verdampt (bijvoorbeeld boven de verwarming).

Koffiebonen

Koffiebonen worden op verschillende manieren gebruikt om geur te neutraliseren. Zo zie je dit bijvoorbeeld vaak gebeuren in parfumwinkels. Thuis kun je ook koffiebonen gebruiken. Zet een kaars in de koffiebonen. Door de warmte wordt het aroma van de koffiebonen verspreid. Een ideale neutralisator.

Vochtige lucht

Vochtige lucht gaat snel vies ruiken. Als je huis erg vochtig is, is het wellicht handig om gebruik te maken van een luchtontvochtiger of vochtvreter. Let op dat je de korrels op tijd vervangt en regelmatig het bakje met water leeggooit. Verder zal de luchtontvochtiger zelf zijn werk doen.

Je kunt kiezen voor een vochtvreter om geur te neutraliseren. Dat zijn van die kleine bakjes die je weleens ziet. Je bestelt vochtvreters goedkoop op Bol.com. Deze vochtvreters zijn een goedkoop alternatief, echter niet erg duurzaam omdat je ze steeds kunt weggooien na verloop van tijd.

Een duurzaam alternatief is een luchtontvochtiger. Deze apparaten zijn iets duurder, maar zijn wel gebruiksvriendelijker en efficiënter tegen vocht in huis. Ook deze kun je op Bol.com kopen.

Hieronder hebben we enkele kwalitatieve luchtontvochtigers bij elkaar gezocht die te koop zijn bij vertrouwde webshops:

Azijn

Als je echt stank in huis ervaart, kan azijn wellicht de uitkomst bieden. De azijngeur is niet bepaald fris. Dus hoe werkt dit dan? Je kunt het beste wat azijn op schaaltjes her en der in je huis plaatsen als je er niet bent, of bijvoorbeeld in de nacht. Azijn absorbeert de nare luchtjes. Haal de schaaltjes met azijn weg als je weer thuis bent. De geur van azijn trekt namelijk vrij snel weg. 

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling absorbeert niet alleen vocht, maar ook geur. Zet het her en der in huis in bakjes neer, of gebruik bijvoorbeeld een oude panty. Let wel op dat je vaak genoeg controleert of de korrels niet al vol zitten met vocht.

Baking soda

Baking soda kan ook als geurneutralisator dienen. Je kunt baking soda bijvoorbeeld gebruiken om vieze geuren in je vaatwasser of wasmachine tegen te gaan. Strooi wat baking soda in de afvoer om vieze geur van de riolering te neutraliseren. Bakjes met baking soda her en der verspreid in huis, helpen ook om de geuren in huis te neutraliseren.

Ventilatie

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg voor voldoende frisse lucht in je huis, door goede ventilatiemogelijkheden.

Woonmooier.nl
Logo