Geld lenen voor een verbouwing: betaal niet teveel

Een verbouwing vergroot het woongenot of is soms noodzakelijk, maar kan aardig in de papieren lopen. Hoe financier je dit? Geld lenen voor een verbouwing behoort tot de mogelijkheden. Bekijk waar je rekening mee moet houden, zodat je niet teveel betaalt.

Dit kost een verbouwing

De kosten voor een verbouwing lopen erg uiteen. Voor een compleet nieuw toilet inclusief betegeling betaal je gemiddeld € 5000. De kosten voor een nieuwe badkamer of keuken lopen op tot € 8000- € 15.000. Een serre of aanbouw plaatsen? Reken op een prijs van € 15.000 – € 30.000.

Zo financier je een verbouwing

Hoe financier je een verbouwing? Dit kan op verschillende manieren. Laten we eens naar de mogelijkheden kijken:

  • spaargeld
  • beleggingen
  • geld lenen
  • kopen op afbetaling

Je ziet dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het financieren van een verbouwing. Spaargeld en beleggingen is alleen interessant wanneer dit beschikbaar is. Moet je het spaargeld of de belegging vrijkopen? Vaak ben je dan duur uit. Kopen op betaling is niet altijd een goed idee. Je gaat in principe een lening aan maar dan tegen een zeer hoge rente.

Geld lenen voor een verbouwing

Is er geen geld beschikbaar om te verbouwen? Steeds meer mensen doen het: geld lenen voor een verbouwing. Hierbij heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet, de twee meest gekozen kredietvormen. Weet je niet welke leenvorm beter bij jouw situatie aansluit? De meeste mensen kiezen bij een verbouwing voor een persoonlijke lening. Dit zijn de kenmerken van de persoonlijke lening:

  • geldbedrag in één keer op je rekening
  • vaste rente
  • vaste looptijd
  • vast maandbedrag

Doordat je het geldbedrag in één keer op je rekening ontvangt, kun je direct de gehele verbouwing financieren. De rente van de persoonlijke lening is lager dan van het doorlopend krediet. Met het doorlopend krediet zijn reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar. Dit is aan te raden wanneer je van tevoren niet weet hoe lang de verbouwing gaat duren (en wat deze in totaal kost).

Tips bij het afsluiten van een lening

Ga niet zomaar voor de eerste de beste kredietaanbieder. Je zult merken dat er veel verschil in rentes en voorwaarden is. Banken en tussenpersonen zijn vaak duurder dan online aanbieders. Bij Becam vergelijk je verschillende kredietaanbieders met elkaar. Dit kan heel eenvoudig vanuit één enkele offerte. Geld lenen bij Becam is ook nog eens laagdrempelig: je regelt alles online. Dit scheelt ook weer een hoop tijd (en geld). Niet alleen geschikt om geld te lenen voor een verbouwing maar ook voor het oversluiten van je huidige, vaak te dure lening. Een slimme consument zoekt altijd naar mogelijkheden om te besparen, ook tijdens een verbouwing.

Woonmooier.nl
Logo