Garage aan je huis laten bouwen

Als je meer ruimte nodig hebt, je auto graag binnen wilt parkeren of een rustig plekje wilt creëren voor het uitoefenen van je hobby, kan het een goed idee zijn om een garage aan je huis te laten bouwen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanbouwen van een garage.

Voordelen van een garage

Door een garage aan te laten bouwen, creëer je direct flink wat extra ruimte. Deze ruimte gebruik je bijvoorbeeld voor het veilig parkeren van auto of fietsen en ook heb je wat extra ruimte voor het opbergen van je spullen. Zo stal je jouw loungeset veilig binnen in de winter. Een bijkomend voordeel is dat je met een garage de beloopbare oppervlakte van jouw woning vergroot. Dit zorgt voor een stijging van de waarde. Ook kun je van de garage een hobbyruimte maken waar je bijvoorbeeld kunt sleutelen aan auto’s of brommers. Wanneer je ervoor kiest om een garage aan te laten bouwen kom je voor diverse keuzes te staan met betrekking tot onder andere het formaat en de gebruikte materialen.

Aandachtspunten bij het plaatsen van een garage

De garage, schuur en overige bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd bij een opstalverzekering. Wel kunnen verzekeraars beperkingen stellen aan het aantal vierkante meters voor de bijgebouwen. Hou hier altijd rekening mee bij het uitzoeken van je opstalverzekering. In de meeste gevallen is het nodig om een fundering te storten, waar de garage op gebouwd kan worden. Het bouwwerk is namelijk dusdanig zwaar dat het eigenlijk altijd noodzakelijk is om stevig fundament te storten. Indien gewenst kun je ervoor kiezen om een kelder onder de garage te laten maken voor extra veel opbergruimte. In de meeste gevallen is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een garage. Dit controleer je gemakkelijk via de Vergunningscheck van het Omgevingsloket.

Kosten garage laten bouwen

De kosten voor het bouwen van een garage lopen sterk uiteen. De keuze in materiaal is bijvoorbeeld heel bepalend voor de prijs. Doorgaans wordt een garage van steen gebouwd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een houten constructie. Daarnaast is de mate van afwerking bepalend voor de prijs. Welke vloer wordt er bijvoorbeeld gegoten of gelegd? Kies je voor een luxe automatische garagedeur of hou je het bij een standaard exemplaar? Een goedkope oplossing is de prefab garage. In de regel is dit een stuk voordeliger dan een garage op maat laten bouwen. Het voordeel van een prefab garage zit niet alleen in de prijs, maar ook kun je deze alvast van tevoren bekijken bij de verkoper. Wanneer je kiest voor op maat laten bouwen, kan je de garage perfect aanpassen om jouw persoonlijke wensen. Hierdoor sluit deze zo goed mogelijk aan bij de functie die jij voor ogen hebt.

Woonmooier.nl
Logo