Tips voor het maken van een fotomuur

Een fotomuur is eigenlijk een soort collage met foto’s. Wil jij ook een fotomuur maken? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je leuke fotomuur ideeën. Zo kun jij een fotomuur idee kiezen wat precies bij jou en je interieurstijl past en kun je lekker aan de slag! Lees dus snel verder voor tips en inspiratie.

Plek bepalen

Het is handig als je eerst weet waar je de fotomuur wilt maken. Uiteraard kun je meerdere fotomuren maken, maar dan is het wel slim om eerst met één te beginnen. Ga je voor de slaapkamer of woonkamer? Of wil je juist die saaie muur in de hal opvrolijken? Andere opties zijn:

Bij de trap

Wil je de fotomuur wat speels maken? Dan is het leuk om de fotomuur bij de trap te maken. Je kunt dan de foto’s trapsgewijs ophangen.

Het toilet

Vergeet ook vooral je toilet niet! Het lijkt misschien niet direct de eerste keuze, maar we brengen er toch regelmatig wat tijd door.

Het plafond

Lekker gewaagd: maak je fotomuur op het plafond. Zeker weten dat het de aandacht trekt!

Verschillende formaten

Een fotomuur wordt vaak gemaakt met lijstjes. Wil je voor een speels effect gaan wat de aandacht trekt, dan is het handig om verschillende formaten of verschillende vormen (zoals een ronde) lijstjes te gebruiken. Je kunt daarentegen ook verschillende vormen foto’s gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een ronde foto op een gekleurd stuk papier en doe dit in een lijstje.

Combineren van kleuren

Wil je graag felle kleuren fotolijstjes, dan is het slim om te kiezen voor foto’s met een neutrale en rustige kleur. Zo vallen je foto’s namelijk meer op. Daarentegen passen bij strakke kleuren lijstjes, zoals witte of zwarte lijsten, juist foto’s met opvallende kleuren.

Testfase

Voordat je hele muur vol gaten zit en je haakjes hebt hangen waar je dat toch eigenlijk niet wilt, kun je het beste je fotomuur ‘testen’. Plak de foto’s die je wilt gebruiken eerst tegen de muur, zodat je zeker weet dat het op de goede plek hangt. Het plakken doe je uiteraard met plakband of plak prit, zodat je de foto’s er makkelijk af kunt halen. Sommige fotolijstjes hebben nog een smalle insert, die je om de foto heen kunt plakken. Zo weet je precies hoe je fotomuur eruit komt te zien! Liever helemaal niet boren? Gebruik dan bijvoorbeeld dubbelzijdig kleeftape. Wel even opletten of je de tape voor de juiste oppervlakte kiest!

Rust

Voor het speelse effect gebruik je dus verschillende formaten en/of verschillende vormen lijstjes. Wil je dat het geheel wel rust uitstraalt, dan zorg je dat tussen alle lijstjes dezelfde afstand zit.

Zonder lijstjes

Wil je liever een fotomuur zonder lijstjes? Helemaal hip en een geweldig idee zijn de polaroid foto’s. Via verschillende websites kun je een digitale foto als polaroid laten afdrukken. En wil je het groots aanpakken en ben je klaar met je behang? Ga dan voor fotobehang!

Fotoplank

Geen behoefte aan een grote fotomuur? Je kunt ook een wandplank bevestigen en hier je foto’s uitstallen.

Woonmooier.nl
Logo