Feng shui in de woonkamer

De woonkamer is een plek in huis waar je fijn in wilt zitten. Het is vaak de grootste ruimte in huis met de meeste meubels. Een goeie en handige indeling is dus wel gewenst! Je ontvangt er bezoek, leest een boek op de bank of kijkt ’s avonds tv. Deze ruimte is belangrijk om in te ontspannen. Hoe kan je door middel van Feng Shui je woonkamer goed inrichten?

Balans in huis betekent een goede gezondheid!

Feng Shui komt uit China en het is een leer over hoe je balans en rust in een ruimte moet creëren. Als je namelijk een juiste balans kan vinden in je huis, dan uit zich dat ook in de andere facetten van je leven. Een gebalanceerd leven is gezond! Door te kijken naar hoe je een ruimte, zoals de woonkamer, inricht, kijk je met een heel andere blik naar de dingen. En je merkt misschien ook wel een verschil als je wat verschuift en opruimt in huis! Wij geven een aantal tips voor de woonkamer.

Zitgedeelte op de juiste plek

Zorg dat als je in de woonkamer zit, je naar de deur kan kijken. Volgens de Feng Shui is het slecht als je in een stoel of op een bank zit wat niet uitkijkt op de deur. Ook kan het de energie blokkeren als je iets voor de deur zet! Gooi het wat meer open en zorg voor voldoende zitruimte. Zo voelen mensen zicht welkom!

Gebruik van kleur in de woonkamer

Het gebruik van kleur is belangrijk in de Feng Shui. Kleur is allesbepalend als het neerkomt op een sfeer in een kamer. In de woonkamer is het raadzaam om niet te felle kleuren te kiezen. De kleuren mogen wel wat feller dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. Maar als je te felle kleuren gebruikt, dan kan het zijn dat je niet helemaal tot rust komt in de woonkamer. Wil je graag een felle kleur? Kies dan voor een kleine muur die je een felle kleur kan geven. Laat de kleur wat vaker terugkomen in je interieur voor een mooi geheel.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Binnen de Feng shui gaat het over het creëren van de juiste energie in een ruimte. Met een spiegel kan je die energie verdubbelen. Alles wat zich weerspiegelt in de spiegel telt dubbel mee! Plaats een spiegel waardoor je de tuin weerspiegelt krijgt, zo breng je wat natuur naar binnen. Of zorg ervoor dat de spiegel op een muur hangt waar je veel licht op krijgt. Zo verdubbel je het licht in je woonkamer!

Weg met troep

Wat een grote stoorzender is in woonkamers, is de hoeveelheid troep die rondslingert. Dit heeft veel invloed op de energie in het huis. Maak vaak genoeg een schoonmaak en gooi troepjes weg. Als je er niks aan hebt, waarom ligt het er dan? Hou deze gedachte vast als je telkens weer iets laat liggen. Heeft het een doel dat het daar ligt? Zo niet, berg het op of gooi het weg.

Woonmooier.nl
Logo