Feng Shui in de slaapkamer

Misschien heb je al eens van Feng Shui gehoord. Feng Shui is een Chinese methode om de balans in je huis te regelen. Dat gaat om balans met meubels, kleuren en de positie van spullen. In de Feng Shui gaat het om balans en harmonie tussen de spullen, wat erin resulteert dat jij ook meer in balans bent! Er zijn een aantal dingen die je in de slaapkamer kan doen om Feng Shui goed toe te passen. Lees je mee?

In de slaapkamer is het het allerbelangrijkst dat je helemaal tot rust kan komen. Je moet er de ruimte vinden om je in terug te trekken. Slapen is het hoofddoel van deze kamer, dus afleiding moet zoveel mogelijk vermeden worden.

De juiste kleur in de slaapkamer

Allereerst is het van belang dat je de juiste kleuren in de slaapkamer gebruikt. Gebruik rustige kleuren die koelte en rust uitstralen. Kleuren waar je dan aan moet denken zijn lichtblauw, groen, lichtroze of geel. En dan hebben we het niet over een mega felle geeltint! Juist de rustige kleuren in die paletten zijn gewenst in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je niet elke muur een kleur schildert, laat staan elke muur een andere kleur. Schilder één muur in een andere tint.

Je bed naar de deur

Zorg dat je bed zo staat dat je de deur kan zien. Het is goed voor je eigen rust als je vanuit je bed de deur kan zien. Het kan erg onrustig aanvoelen als dit niet het geval is. Zo kan je beter ontspannen. Zorg er ook voor dat er twee gelijke nachtkastjes aan elke kant staan. Ook hier zit dan balans in en het ziet er rustiger uit voor je ogen.

Apparatuur? Weg ermee!

Neem zo min mogelijk apparaten in de slaapkamer. Dan gaat het echt om alles, van een tv tot je telefoon. Al deze apparaten zijn storend voor je nachtrust. Wil je per se een tv op de slaapkamer? Zorg er dan voor dat je de kabels uit het stopcontact haalt als je ‘m niet aan wilt hebben. Dit scheelt al heel veel straling. Wat betreft je telefoon, is het blauwe licht niet goed voordat je gaat slapen. Het leidt alleen maar af! Zorg sowieso dat je twee uur van tevoren geen blauw licht te zien krijgt. Dan zal je sneller in slaap vallen.

Fris en fruitig wakker worden doe je zo

Wie wil er nou niet fris en fruitig wakker worden? Dat willen we allemaal! Binnen de Feng Shui is het dan ook erg belangrijk om een opgeruimde slaapkamer te hebben. Spullen kunnen de energie in de ruimte blokkeren. Als je kamer rommelig is, dan heeft dit invloed op hoe jij opstaat! Als je in een frisse kamer wakker wordt, dan voel je jezelf gelijk ook frisser! Mocht je toch elke keer veel troep hebben, zorg er dan voor dat je dit elke avond even opruimt voordat je gaat slapen. Je zal zien dat dit invloed heeft. En als dit eenmaal routine is, dan zal je dit zonder moeite doen.

Woonmooier.nl
Logo