Essentieel gereedschap voor beginnende klussers

Ondanks dat je misschien niet al te vaak bezig bent met het klussen in huis, blijft het toch handig om het een en ander te hebben. Zelf de meest simpele klusjes hebben af en toe wat extra materialen nodig en het is goed om te weten wat dat dan precies is.

Schroevendraaiers

Om te beginnen zijn schroevendraaiers voor heel veel dingen te gebruiken. Mocht je meubels in elkaar moeten monteren of juist uit elkaar moeten halen, is dit je beste vriend. Je kunt je gereedschap kopen bij mastertools.nl waaronder ook schroevendraaiers. Schroevendraaiers heb je in verschillende soorten en maten. Er zijn eigenlijk twee die het meest gebruikt worden en zijn de platte schroevendraaiers en kruiskopschroevendraaiers. Als je schroeven hebt met een enkele sleuf is de platte schroevendraaier het best en de kruiskopschroevendraaier kun je dan uiteraard gebruiken bij schroeven met een kruisvormige sleuf. Kruiskopschroevendraaiers worden aangeduid als PH (Phillips) en PZ (Pozidriv).

Rolmaat

Een van de belangrijke dingen tijdens het klussen is het zo nauwkeurig mogelijk te werk gaan. Dit kun je doen door middel van een rolmaat. Je kunt alles namelijk perfect meten, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Het fijne aan een rolmaat is de flexibiliteit. Hierdoor kun je zelfs de moeilijke hoeken bereiken. Verder is een rolmaat erg compact. Je hoeft zelf niets op te rollen en het is gemakkelijk om ergens mee te nemen. Het laatste voordeel is dat je ze ook in verschillende afmetingen hebt. Zo weet je zeker dat alles te meten is.

Hamer

Een hamer kan ook niet ontbreken in de lijst. Met alles zou je wel een spijker kunnen slaan, maar een hamer heeft meerdere functies. Zo kun je ook spijkers weer uit bijvoorbeeld de muur halen en een hamer valt ook te gebruiken voor het apart tikken van onder andere houten planken. Een klauwhamer gebruik je voor het standaard timmerwerk, maar een rubberen hamer kun je weer gebruiken voor iets heel anders. Als je geen schade wilt brengen, is dit goed. Bijvoorbeeld bij het leggen van tegels. Een voorhamer dat ook wel bekend is als een Sleg, is weer fijn voor het echte sloopwerk.

Stanleymes

Een stanleymes is eigenlijk het veilige mes om mee te snijden. Je kunt ze meenemen zonder dat je bang hoeft te zijn om jezelf te snijden. Buiten dat je het kunt gebruiken voor dingen, zoals tapijt kunststof is het ook enorm handig voor het openmaken van pakketjes. Iets hoeft dus niet altijd alleen maar bruikbaar te zijn voor kluswerk. Mocht je het mesje op een stanleymes niet scherp genoeg vinden, heb je de mogelijkheid om deze te verwisselen. Nog zo een handige functie dus.

Woonmooier.nl
Logo