Een zeecontainer nodig? Dit is wat je wilt weten over zeecontainers!

Een container wordt veelal gebruikt voor transport door bedrijven. Maar je kunt ook zeker als particulier een container gebruiken. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Of zelfs emigreren. Wil jij meer weten over zeecontainers? Lees dan snel verder!

De container

Een zeecontainer wordt ook wel een maritieme container genoemd. De naam zegt het al; deze containers kunnen over zee getransporteerd worden. Ook kan een zeecontainer over land vervoeren (bijvoorbeeld via trein of vrachtwagen). Een container kun je huren of kopen.

Verschillende maten

De maten van een zeecontainer worden aangegeven met TEU, wat staat voor ‘Twenty feet Equivalent Unit’. De meest voorkomende maten zijn de 20, 40 en 45 feet. Wat ook mogelijk is (minder voorkomend) zijn de 10 en 30 feet containers. Vooral de 10ft container is handig voor klein transport (zowel particulieren als bedrijven) bedrijven. Handig om te weten: 3,28 feet is gelijk aan één meter. Zo is een 40ft container | Brinkbox dus gemiddeld 12 meter lang.

Verschillende soorten containers

Standaard container

Deze container is gemaakt van staal of aluminium. Sommige standaard containers zijn geventileerd. Een standaardcontainer wordt gebruikt voor stuk goederen.

Bulkcontainer

De naam zegt het al; dit type container wordt gebruikt voor bulkgoederen.

Platform container

Deze containers worden vooral gebruikt voor zware goederen. Een platform container heeft namelijk een verdikte bodem heeft.

Thermische container

Deze container is geïsoleerd.

Insulated container

Dit type container wordt eigenlijk nog nauwelijks gebruikt. Het is een container die via een externe koelmotor gekoeld kan worden.

Open top container

Deze container heeft een open bovenkant. De bovenkant wordt vervolgens afgedekt met zeil. Dit type container wordt vooral gebruikt voor producten die te hoog zijn voor een standaard container.

Tankcontainer

Dit type container wordt gebruikt om vloeistoffen te transporteren. Het heeft de naam te danken aan het feit dat het er uitziet als een tank.

Wat zijn de voordelen van een container?

Dankzij zeecontainers is er sprake van sneller transport. Ook is het veiliger transport, want de kans op diefstal is een stuk kleiner. Dankzij het stevige materiaal is er ook minder kans op beschadigingen aan de goederen.

Verschillende doeleinden

Containers worden vooral veel gebruikt door bedrijven en organisaties (industrieel gebruik). In de meeste gevallen gaat het om transport. Een zeecontainer hoeft niet altijd gebruikt te worden voor transport. Je kunt een container ook gebruiken als opslag. Zeker als particulier is dit ook mogelijk. Een kleine container kan handig zijn, bijvoorbeeld voor een verhuizing). In sommige gevallen wordt een container zelfs gebruikt voor hele ander doeleinden, zoals een keet of man-cave!

CSC-certificaat

Wil je zeker weten dat je container veilig is? Dan kun je kijken of de container een CSC-certificaat heeft. CSC staat voor ‘International Convention for Safe Containers’. Om dit certificaat te hebben, moet een container door een aantal testprocedures gaan en voldoen aan specifieke voorwaarden. Bij internationaal transport via een container, moet de container over een CSC-certificaat beschikken. De precieze wet kun je hier vinden.

Woonmooier.nl
Logo