Een tuin met of zonder onderhoud?

Is het tijd voor een nieuwe tuin? Of wil je inspiratie opdoen voor een tuin? Dan is het handig om van tevoren goed te bedenken of je een tuin wilt met of zonder onderhoud. Heb je groene vingers en vindt je het fantastisch om bloemen te planten en eigen groenten te kweken? Of wil je gewoon zitten in de zon en zo min mogelijk doen in de tuin? De tuin is ‘the place to be’ in de zomermaanden. Heerlijk genieten van de zon en van elkaar. Dan is het handig om te bepalen wat voor een tuin je wilt.

Klassiek en wat ‘rommelig

Een tuin met onderhoud is voor de persoon met groene vingers. Hou je ervan om planten te zien bloeien? Hou je ervan om de tuin winterklaar te maken en goed te beschermen tegen de kou? Dan is het leuk om een tuin te nemen waarin je veel planten en bomen kwijt kunt. Zorg ervoor dat je veel stukken hebt met aarde. Leg kleine paadjes aan om langs te lopen voor onderhoud.

Qua stijl zou je dan voor klassiek en wat meer gesloten kunnen kiezen. Hierin zit veel groen en het mag allemaal wel wat rommeliger ogen. De lijnen zijn niet heel recht. Hierbij past ook zeker het woord landelijk. Deze stijl kenmerkt zich door rondere vormen, het geheel is meer organisch en dat kan je ook doortrekken in de manier waarop je de tegels legt. Maak ronde vormen van de tegels, waarin je bijvoorbeeld een klein tuintje aanlegt.

Verbouw je eigen groenten en fruit

Hou je ervan om je eigen groenten te verbouwen? Dan is een groentetuin een must. Creëer een plek in de tuin waar je allerlei groenten en fruit gaat planten. Je kan ook een kleine kas neerzetten om wat tropische groenten en fruit een kans te geven om te groeien.

Je kan ervoor kiezen om de tuin wat rommeliger te laten in het ontwerpplan. Want planten zoeken uiteindelijk ook een eigen weg om te groeien. Doordat je het juist wat meer laat vieren, zal je zien dat je tuin pas echt goed tot bloei komt.

Modern en weinig onderhoud

De tuin zonder onderhoud. Voor velen klinkt dit als muziek in de oren. Een tuin waarin je alleen maar hoeft te zitten en te genieten van het weer en/of het gezelschap. Meestal zien de tuinen met minder onderhoud er modern uit. Je gaat veel gebruikmaken van stenen en tegels bijvoorbeeld. Want je wilt zo min mogelijk planten! Planten betekent onderhoud.

Rechttoe rechtaan

Deze stijl zal meer modern zijn. Rechte hoeken en lijnen, minder planten en meer beton of houtwerk. Want dat is waar het om draait in een tuin zonder onderhoud. Je kan de hele tuin betegelen of verschillende veranda’s maken als je tuin wat groter is. Hou je echt van modern en wil je misschien wel je moderne interieur wat naar buiten brengen? Wees dan niet bang om met metaal te werken. Dit kan een prachtig effect geven in een moderne tuin namelijk!

Woonmooier.nl
Logo