Een tegelvloer kiezen passend bij jouw interieur: 4 tips

Ga je binnenkort verhuizen, of wil je jouw interieur op de kop zetten? Dan heb je veel om over na te denken. Welke kleuren moeten terugkomen, wat is de beste indeling en natuurlijk: welke vloersoort kies je? Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de vloer: denk bijvoorbeeld aan een laminaat-, parket-, pvc- of tegelvloer. Die laatste optie is niet meer weg te denken uit menig huishouden. Hieronder staan een aantal tips om een geschikte tegelvloer te kiezen passend bij jouw interieur.

Tip 1: Doe inspiratie op

Heb je al een idee voor ogen, of heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan begint het bij het oriënteren welke tegelvloeren er eigenlijk allemaal zijn. Doe inspiratie op en bezoek verschillende winkels, haal woonmagazines in huis en kijk op verschillende websites en socialmediakanalen. Je kunt ook eventueel een moodboard maken: haal een magazine erbij en knip hier afbeeldingen uit die aan jouw wensen voldoen. Plak deze op een bord en binnen no time weet je exact wat je mooi vindt.

Tip 2: Denk na over het materiaal

Nu je voor ogen hebt wat je mooi vindt, is het belangrijk om na te denken welk materiaal je kiest. Zo heb je bijvoorbeeld betontegels, terracottategels of keramische tegels. Keramische tegels hebben veel voordelen: ze zijn makkelijk schoon te houden, behouden hun kleur en laten veel warmte door wanneer je het combineert met vloerverwarming. 

Tip 3: Creëer sfeer met de juiste look

Wanneer je kiest voor keramische tegels, heb je de keuze uit talloze tegels. Denk alleen al aan het design van de tegels. Zo bestaan er keramische tegels in houtlook, keramische tegels in marmeruitstraling maar je hebt ook betonlook tegels. Dat betekent dat er altijd wel een geschikte keramische tegel te vinden is die past bij jouw interieur. Zo staat beton bijvoorbeeld tof in een landelijke woning, maar ook in een woning met een industriële stijl. Houtlook kan ook goed staan in zowel een Scandinavisch interieur als een landelijke inrichting. Er is dus voor ieder wel wat wils als het gaat om keramische tegels.

Tip 4: Het formaat van de tegel

Om jouw interieur goed tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om na te denken over het formaat. Een strakke, industriële inrichting komt goed naar voren wanneer je kiest voor een grote tegel, zoals een 90×90-tegel. Hierdoor oogt de ruimte groter. Bij een landelijk interieur kun je meerdere formaten combineren en deze in een wildverband leggen, waardoor je juist meer het knusse gevoel naar voren laat komen.

Woonmooier.nl
Logo