Een ligbad: de ultieme ontspan-ervaring

Er zijn best veel mensen die een bad in hun badkamer hebben staan, er zijn weinig mensen die er daadwerkelijk gebruik van maken. Het is gedoe, het water wordt zo snel koud, het ligt eigenlijk niet echt lekker en ja… dan lig je in bad… en dan?  Het is zonde dat maar weinig mensen gebruik maken van hun bad, want een fijn bad kan een heerlijke ontspannende ervaring verzorgen. Til jouw bad naar een hoger niveau met onderstaande tips en wedden dat je er daarna nooit meer uit wilt komen!

De kraan

Geef jouw bad een mooie luxueuze uitstraling met een mooie nieuwe badkraan. Deze bestaan in alle soorten en maten en in verschillende (imitatie) materialen. Al eens nagedacht over een badkraan met bijvoorbeeld een koperlook? De meeste badkranen zijn gemakkelijk zelf los te schroeven om ze vervolgens te vervangen. Een fijn bad beschikt daarnaast over een stang met doucheslang, zodat je eventueel ingesopte haren ook lekker uit kunt spoelen. Een mooie douchekop en doucheslang zijn dus ook geen overbodige luxe.

Lekker liggen

Ga jij nooit in bad omdat je het niet lekker vindt liggen? Daar is gelukkig een oplossing voor! Je nek is vaak het grootste probleem, maar als je gaat zoeken is er een groot aanbod neksteunkussens voor in het bad te vinden. Vind jij, ook met zo’n kussen, jouw bad nog steeds niet lekker genoeg liggen? Er zijn zelfs full-body badkussens te koop. De meeste woonwinkels hebben deze niet op voorraad. Maar online zijn ze veelvuldig te vinden!

Accessoires

Geef jouw bad een extra touch met wat fijne accessoires. Hang bijvoorbeeld een plankje aan de muur waar je jouw sopjes en eventueel speeltjes voor de kinderen kunt bewaren. Voor een extra luxe ervaring kun je een plank kopen die je over het bad kan leggen als een soort tafeltje. Daar kun je tijdens jouw ultieme self-care momentje bijvoorbeeld een potje thee op zetten. Badder jij graag in privacy? Je kunt om jouw bad een stang voor een douchegordijn installeren. Zo kun jij lekker in je eigen hokje in bad. Scheelt ook een hoop spetters op jouw badkamervloer. Hoe dan ook, met een paar kleine aanpassingen kan jouw bad van dat ongebruikte ding in de badkamer veranderen in jouw favoriete plek in huis. Ik zou als ik jou was deze tips maar niet opvolgen, want straks blijf je nog de hele dag in bad zitten!

Woonmooier.nl
Logo