Drie stijlen voor de keuken

De keuken is een fijne plek in het huis. Het is niet alleen de plek om eten te koken, maar voor velen ook een plek waar je samen kan zitten en de dag doorneemt. Mits je hier de ruimte voor hebt natuurlijk! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op de inrichting van keukens. Je kan het zo luxe maken als je wilt.

En wat voor een stijl kies je zelf? Als je op zoek bent naar inspiratie voor de keuken, dan is het allereerst leuk om te kijken welke stijl bij je past. Trek je de stijl van je woonkamer door in de keuken of ga je uit je comfortzone? Wij hebben een aantal stijlen, met de kenmerken, op een rijtje gezet. Voor welke wil jij gaan?

Landelijke stijl keuken

Als je denkt aan een landelijke stijl keuken, dan heb je waarschijnlijk al wat beelden in je hoofd. Je denkt landelijk, boerderij, hout. En dat klopt ook wel! De landelijke stijl is een stijl die nostalgisch is en warm aanvoelt. Geen grauwe tinten en veel natuurlijke bewerkingen. De landelijke stijl doet knus aan en kan heel simplistisch zijn. Vaak zie je wel een meer luxe uitstraling als er meer budget is. Dan zie je vaak een mooi grenen keukenblad en een grote, robuuste oven.

Moderne stijl keuken

Een moderne stijl in de keuken is ideaal voor mensen die van strakke afwerkingen houden. Niet al te veel poespas en veel gebruik van metaal en plastic. Het liefst met een glans laag afgewerkt! De kastjes zijn vaak zonder handgrepen (die zitten aan de achterkant van de deurtjes verstopt). En ook zie je vaak een simpel kleurgebruik. Wit, grijs en metallic voeren de boventoon.

Bij een moderne stijl komen een houtkleur en steensoorten bijna niet voor! Hoewel je tegenwoordig ook een mix ziet van landelijk met modern. Dan heb je bijvoorbeeld een houten keukenblad, gecombineerd met strak afgewerkte kastjes.

Klassieke stijl keuken

Een klassieke stijl keuken geeft vaak een luxe uitstraling. Er worden natuurlijke producten gebruikt, zoals hout en steen. Vaak zie je lichte kleuren, zoals off white. Of kiezen mensen juist voor hele donkere houttinten. De kastjes worden afgewerkt met een mooi randje. De accessoires in de klassieke keuken kunnen de stijl helemaal afmaken. Vaak zie je dan ook luxe keukenapparatuur, zoals stoomovens, grote fornuizen en een ingebouwd koffiezetapparaat.

De klassieke stijl kan ook heel huiselijk aanvoelen, dat komt door de natuurlijke materialen. Bij deze stijl past zeker een beetje sparkle! Zoals een kroonluchter of andere grote lampen. Of een dramatische vloer die een beetje opvalt.

Passend bij je huidige interieur

Zoals je ziet kan je alle kanten op als het aankomt op het kiezen van een stijl voor de keuken. Je moet nagaan wat je zelf het mooist vindt, maar ook zeker welke stijl het beste bij je bestaande interieur past. Nog belangrijker, kijk welke stijl goed bij je huis past! Als je in een jaren ’30 woning woont, dan staat klassiek en landelijk prachtig. Heb je een modern huis, dan staat een moderne keuken waarschijnlijk fantastisch.

Woonmooier.nl
Logo