Dit zijn de voordelen van glasweefsel behang

De naam zegt het al: glasweefsel behang is niet gemaakt van papier maar van glas. De glasvezels worden eerst verbonden en dan geperst. Hierdoor krijg je een dun soort behang dat vele voordelen heeft. Dit soort behang is altijd wit en je hebt enige handigheid nodig om het aan te brengen. Als je gaat behangen met glasweefsel behang breng je de lijm aan op de muur en niet op het behang en dat is even wennen. Eenmaal aangebracht is het niet eenvoudig om te verwijderen, maar dat is in het algemeen ook niet nodig.

De voordelen van glasweefsel behang op een rijtje

1. Ideaal bij oneffenheden of scheurtjes in de muur

Als je ervaring hebt met behangen, weet je hoeveel problemen het oplevert om een muur te behangen die niet volkomen glad is. Oneffenheden, putjes of scheurtjes in de muur kunnen voor scheuren in het behang zorgen of voor een lelijke muur nadat je die hebt behangen. Een muur eerst volkomen glad maken, is een tijdrovende klus en erg duur als je dat door een vakman moet laten doen. Glasweefsel behang is ideaal om een muur die deze probleempjes kent toch glad te behangen. De structuur is immers niet vergelijkbaar met papier.

2. Allergie-vrij

In goed geïsoleerde woningen is het vaak eenvoudigere voor diverse organismes om zich te vestigen. Dat geldt ook voor ziekmakers en ongewenste insecten zoals zilvervisjes. Waar papier een voedingsbron vormt voor diverse ongewenste gasten, zijn glasvezels oneetbaar. Dit soort behang is dus zeer geschikt als een van de bewoners problemen heeft met een allergie die wordt veroorzaakt door deze ongewenste organismen.

3. Eenvoudig schoon te maken

Glasweefsel behang is eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje. Als je het behang hebt geverfd is ook dat geen probleem. Er zijn speciale verfsoorten in de handel, die het schoonhouden van de wanden met glasweefsel behang nog eenvoudiger maken. Informeer er naar bij de verffabrikant en de verfspecialist.

4. Glasweefsel behang is eenvoudig te verven

Verf hecht zich goed en eenvoudig op dit soort behang en het geeft ook een mooi effect met relatief weinig materiaal. Dit soort behang kan je ook met motieven kopen zoals ruitjes, lijntjes of visgraat. Daardoor is het mogelijk ook na het verven deze structuren op de muur te behouden. Voor iedere kamer kan je dan kiezen welke motieven je op de muren wil zien. Je kunt het opleuken met schilderijen of een wereldkaart.

5. Veiligheid

Dit behang is brandvertragend en heeft daarom een ISO-certificaat verdiend. Het draagt dus bij aan een veiliger leefomgeving. Ook bevat het behang geen schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen tijdens een brand.

6. Duurzaamheid

Het glasweefsel behang is behandeld met een speciaal impregneer. Het gaat hierdoor vele jaren extra mee in vergelijking met gewoon behang. Als je het combineert met speciale verf die hiervoor is ontwikkeld, kan je gedurende een lange periode genieten van een wand die mooi blijft.

7. Prijs-/kwaliteitsverhouding

Informeer maar eens naar de prijzen van dit bijzondere behang. Gelet op de levensduur zal je beslist aangenaam worden verrast.

Woonmooier.nl
Logo