Een gouden deurklink? Inspiratie voor deurbeslag van goud!

Ben jij op zoek naar een gouden deurklink? In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor een deurbeslag van goud. Een deurklink in het goud is helemaal hip en van deze tijd. In dit artikel zullen we je dan ook verschillende soorten laten zien en geven we tips waar je het beste een gouden deurklink kunt kopen.

Creëer een nieuwe look

Ben je uitgekeken op je deuren of heb je een andere look/interieurstijl in huis en passen je deuren daar niet meer bij? Gelukkig hoef je niet direct je deuren te vervangen om snel een andere look te creëren. Een deurkruk kan simpel ogen en daarmee een andere sfeer neerzetten dan de sfeer die jij in huis wilt hebben. Door je deurkruk te veranderen geef je jouw deuren een andere look en stijl. In dit artikel richten we ons maar op één soort: goudkleurig.

Let op: deurbeslag is iets anders dan een deurkruk. Het deurbeslag beslaat alles wat je op je deuren of deurposten plaatst, bijvoorbeeld een deurbel, huisnummer of deurklink.

Waar moet je op letten als je nieuw deurbeslag gaat kiezen?

Samenhang

Zorg voor één geheel. Dit hoeft niet te betekenen dat je in je hele huis dezelfde deurklinken kiest, maar het oogt wel rustiger en netter als je per ruimte één soort kiest.

Materiaal

Kies voor het juiste materiaal wat past bij jouw stijl. Het voordeel aan messing en RVS is het feit dat ze krasvast zijn en ook nog eens onderhoudsarm. Aluminium oog vaak wat strakker, terwijl je met messing bijvoorbeeld een stoere antieke look kunt neerzetten.  

Met of zonder slot

Voor de voordeur is het slim om een deur met dag- en nachtschoot te hebben. De dagschoot zorgt ervoor dat een deur open of dicht blijft en de nachtschoot zorgt ervoor dat de deur op slot kan. De dagschoot wordt geactiveerd door de deurklink en de nachtschoot door een sleutel. Op de ander deuren kun je natuurlijk ook kiezen voor wel of geen slot. In de meeste gevallen is dit een toiletslot of een sleutelgat.

Met of zonder rozet

De rozet is simpelweg de afwerking, deze zorgt ervoor dat het gat van het boren niet te zien is.

Passend bij je interieur

Uiteraard ook niet onbelangrijk: het deurbeslag moet natuurlijk passen bij je interieur! Het voordeel aan goud (messing) is dat het eigenlijk met nagenoeg elke andere kleur gecombineerd kan worden. Messing kan een antieke look geven.

Maar gelakte gouden deurklinken kunnen weer goed passen bij een modern of klassiek interieur.

Bij een industrieel interieur passen zwarte deurklinken beter dan gouden deurklinken. Bij een landelijk interieur kan goud passen, maar gaat het meer richting een bronzen tint.

Let op: Let ook goed op het verschil tussen geschikte deurklinken voor binnen en buiten.

Woonmooier.nl
Logo