Design trend: Hotel Chique

Je hebt er vast wel eens van gehoord; ‘Hotel Chique’. Dit is een trend die we steeds weer terug zien komen in de huiskamers. Maar wat houdt deze trend precies in? En hoe pas je het toe in je eigen woonkamer? Hotel Chique kenmerkt zich onder andere door de combinatie van verschillende klassieke en moderne items en het gebruik van veel kleuren. Wij leggen je uit hoe je in een handomdraai deze stijl doorzet in je eigen huis! 

Ga voor de juiste texturen

Dikke stoffen zoals fluweel passen heel mooi bij Hotel Chique. Een paar nieuwe gordijnen in deze prachtige dikke stof zorgen voor een uitstraling die goed past bij deze trend. Denk ook aan stoffen als velvet en satijn. Deze stoffen laat je terugkomen in bijvoorbeeld sierkussens op de bank. Kies voor een sierkussen in met een satijnen hoes. Een mooie velvet stoel past ook goed bij deze trend! In hotels hebben ze ook vaak gordijnen van een zware stof. Deze zijn niet alleen mooi in een slaapkamer, maar staan ook prachtig in je huiskamer! Fluweel laat je ook heel mooi terugkomen in bijvoorbeeld kussens voor op de bank. Als je liever niet gelijk je hele interieur op de schop neemt, zijn kleinere accessoires in fluwele of satijnen stoffen een goede optie! 

Kies een aantal eyecatchers 

Hotel Chique is eigenlijk een heel onsamenhangende stijl. Het kenmerkt zich door veel verschillende luxe accessoires bij elkaar. Denk aan kleine accessoires als een luxe zeepdispenser en goudkleurige meubelgrepen. Maar ook grotere meubelstukken zoals een velvet fauteuil of zelfs een open haard passen heel goed in deze trend. Nu is een echte open haard misschien niet zo handig om zomaar in je interieur te plaatsen, maar er zijn heel veel mooie opties als alternatief. Zo zijn elektrische sfeerhaarden een mooie oplossing als je wel graag een haard in je kamer hebt, maar de stap naar een echte open haard te groot is. Je hebt er geen omkijken naar, maar hij brengt een hele hoop sfeer mee. Een elektrische sfeerhaard past perfect in deze design trend.  

Kleurgebruik

Qua kleurgebruik kan je werkelijk alle kanten op. Mooie diepe kleuren zoals donkerblauw geven je interieur een hele luxe uitstraling. Verf één van je muren in deze kleur en zorg voor een aantal passende accessoires. Als je liever met wat lichtere kleuren werkt, zijn zandtinten een prachtige oplossing. Door met deze tinten aan de slag te gaan, geef je je interieur een hele warme sfeer. Goudkleurige accessoires passen heel goed bij Hotel Chique. Struin het internet af naar kamers die je mooi vindt. Welke kleuren worden daar gebruikt? Bedenk of je deze kleuren alleen wilt laten terugkomen in je accessoires of ook in de rest van je huiskamer zoals op de muur. 

De design trend Hotel Chique pas je vrij eenvoudig toe in je eigen interieur. Hou vooral in je achterhoofd wat je mooi vindt als je een hotel binnenloopt; de trend heet niet voor niets Hotel Chique. Zijn dat de donkere kleuren, de dikke stoffen of juist de rust en eenheid? Ga na wat jij graag ziet in een hotel en pas dat toe in je eigen woonkamer. Met behulp van de kringloopwinkels en lokale bouwmarkten kost het je niet veel geld om deze trend zelf in je interieur terug te laten komen! 

Woonmooier.nl
Logo