De voorjaarsschoonmaak. Handige tips voor de schoonmaak!

De lente is aangebroken. De dagen worden weer langer en het is tijd om een frisse wind door je huis te blazen! Laat het donkerte verdwijnen en zorg ervoor dat je huis weer helemaal schoon is door een voorjaarsschoonmaak. Maar tijdens die schoonmaak zijn er zeker een aantal plekken die je met wat andere middelen schoon kan krijgen. Soms sta je zo te boenen, terwijl het veel makkelijker kan! Lees hieronder meer over onze tips.

Citroen voor de magnetron

De magnetron mag best af en toe eens schoongemaakt worden. Zo ook tijdens de voorjaarsschoonmaak. Heb je last van aangekoekte resten en blijf je maar schrobben? Doe dan citroensap in een bakje water en laat dit een minuut op de hoogste stand van je magnetron draaien. Als ie piept, pak je een keukenpapier en veegt zo alles schoon! Door de citroen laat het vet los en kan je het dus makkelijk wegvegen.

Glansspoeling voor de vloer

We willen allemaal dat die vloer weer gaat shinen tijdens de voorjaarsschoonmaak. Je hebt natuurlijk veel middelen die je in het water kan gooien. Maar wat extra kan helpen is glansspoeling voor de vaatwasser. Voeg naast je gewone vloermiddel de glansspoeling toe. En gebruik deze vervolgens zoals je altijd deed! Boenen maar.

Ui voor de ramen

De ramen mogen natuurlijk niet vergeten worden tijdens de voorjaarsschoonmaak. Je kan de ramen lappen met het normale schoonmaakmiddel dat je hebt. Wil je wat extra glans? Voeg dan een halve ui toe aan het water. De ui zorgt voor een extra reiniging van de ramen en bovendien gaat het er ontzettend van glanzen! Je normale schoonmaakmiddel zal de uiengeur trouwens maskeren. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je nog lang die uiengeur rondom de ramen hebt hangen.

Wasmiddel bovenop de keukenkastjes

De bovenkant van de keukenkastjes kunnen heel snel heel vies worden. Als je deze meeneemt in je grote schoonmaak, zorg dan dat je ze na de schoonmaak insmeert met wasmiddel. Zo kan je de vetlaag er de volgende keer makkelijk afvegen met keukenpapier. Dat scheelt ontzettend veel geboen namelijk!

Ontdooi die vriezer met water

Het is goed om een keer per jaar je vriezer te laten ontdooien. Zo ben je alle ijsvorming kwijt en zal je zien dat je misschien wel wat ruimte over hebt hierdoor! Als je de vriezer uit het stopcontact doet, dan kan je rustig wachten totdat deze ontdooid is. Maar je kan er ook een bakje heet water inzetten. Zo ontdooit de vriezer in no-time en kan je hem veel sneller schoonmaken. Ideaal als er nog heel veel andere klusjes zijn die je moet doen tijdens de voorjaarsschoonmaak.

Zo zie je dat je met deze handige tips veel sneller klaar kan zijn met de klusjes rondom de voorjaarsschoonmaak. En met deze handige hacks heb je er misschien ook wel wat meer zin in! Hoe sneller resultaat je ziet van je werk, hoe beter! Ook hoef je natuurlijk niet alles in één dag te hebben gedaan. Verspreid het een beetje en tik op die manier de klusjes af.

Woonmooier.nl
Logo