De slaapkamer inrichten, waar moet je op letten?

We zijn allemaal weleens toe aan wat verandering.Ook je slaapkamer is soms toe aan een make-over. Benieuwd naar waar jij op let bij het inrichten van de slaapkamer? Lees dan snel verder! 

Kies het juiste maat bed

Waar je mee begint bij het inrichten van de slaapkamer is welke maat bed je nodig hebt. Hierbij let je vooral op hoe groot je bent en of je er samen met iemand anders inligt. Je wilt genoeg ruimte overhouden bij je voeten. Daarnaast wil je je ook vrijuit kunnen bewegen, zonder van het bed te vallen. Natuurlijk let je ook op de grootte van de slaapkamer, de andere meubels, en dat je genoeg beweegruimte hebt.

Tip: Beddenwinkel Morgana heeft bedden, kussens, dekbedovertrekken, en alles wat je nodig hebt voor een sfeervol middelpunt van de kamer. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Waar je ten tweede op let is de opbergmogelijkheden. Genoeg opslag is cruciaal voor een nette en fijne kamer. Een inbouwkast, planken aan de muur, een ladekast of een kapstok kunnen behoorlijk wat doen met de uitstraling en netheid van je slaapkamer. Veel van deze opbergkasten zijn multifunctioneel: een ladekast is bijvoorbeeld ook te gebruiken als televisiemeubel. Daarnaast kun je onder het bed meestal ook spullen kwijt. 

Geef sfeer aan de kamer met verlichting

De juiste verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in de slaapkamer. Ga voor een dimbaar licht dat aanpasbaar is aan de sfeer. Een knusse uitstraling creëer je met zachte, niet te felle, lichten. Ga vooral voor verschillende opties. Een lamp naast je bed is perfect voor lezen en een staande lamp komt goed van pas bij die vroege ochtenden waarop je even niet zoveel zin hebt in veel licht.

Denk aan je nachtrust met verduistering

Naast het goed verlichten van je kamer, let je ook op de verduistering. Vooral in de zomer genieten we maar al te graag van de lange dagen. Als je wilt uitslapen of er vroeg in ligt, heb je dat licht liever niet. Verduisterende gordijnen of een rolgordijn zorgen voor voldoende duisternis in de slaapkamer. Met een zo donker mogelijke kamer kom je tijdens elk seizoen aan die welverdiende nachtrust.

Zo, vier tips die je helpen bij het inrichten van je slaapkamer. Met het juiste bed als middelpunt ben je goed op weg. Ook houd je de kamer netjes met genoeg opbergruimte. Daarnaast geef je sfeer aan de kamer door middel van warme lampen en veel opties voor verlichting. Tot slot zorg je voor een goede nachtrust met behulp van een zo donker mogelijke kamer. Je slaapt het lekkerst in een knus ingerichte slaapkamer!

Woonmooier.nl
Logo